Cannes 2022: Første guld til Danmark

Peter Engholm,
journalist

Young Lions er en hyldest i guld, sølv og bronze til de stærkeste talenter på den globale scene. Og før Cannes åbner, er der dansk guld til ungdomslandsholdet.

Næsten 450 talent-teams fra hele kloden har dystet i de i alt 7 Young Lions-konkurrencer. Og den første guld til Danmark er uddelt, idet Jonas Hjort og Marcus Mahecha, begge fra Kontrapunkt, har vundet Young Lions Design.

Vindercasen kan ses her.

Teamet fra Kontrapunkt følger således overbevisende op på danske talent-traditioner, hvor det de seneste 15 år er reglen snarere end undtagelsen med metal ved Young Lions, bl.a. guld i både 2018 og 2019 i hhv. Film og Digital.

Og det er ikke ethvert land beskåret at blive hyldet – på distancen, for 2022-udgaven af Young Lions er fortsat digital – ved Young Lions. Kun 15 ud af 60 deltagende lande opnåede at vinde ved årets konkurrencer.

Der har de i de seneste knap 10 år været 7 forskellige Young Lions-konkurrencer, men Danmark har typisk stillet op i 4 af dem: Film, Print, Digital og altså Design.

I år var et ganske særligt år for det danske ungdomslandshold i kreativitet, idet der var genvalg på alle pladser fra 2021-udgaven.