Cannes 2023: To løver til Virtue for Backup Ukraine 

Peter Engholm
25@mail.dk

Nej, det er ikke deja-vu. Et år efter, Virtue stod på scenen i Cannes med Backup Ukraine var der igen anerkendelse til casen – for ideen bag ideen og for virkningen.

Virtue vinder løver i Cannes med Backup Ukraine. Det var nyheden sidste år, og den historie blev tilmed flere gange i løbet af festival-ugen – varieret med en Grand Prix. 

Nu vender Virtue tilbage, for torsdag aften blev samlingen udvidet med en Creative effectiveness-løve og en Creative strategy-løve. Begge af bronze. 

Effectiveness er en klassisk hvad-der-siden-skete kategori, og af gode grunde kan man først efter noget tid dokumenter kreativitetens målbare effekt. 

Strategy træder et skridt tilbage og hylder ”the idea behind the idea”, og de indsendte arbejder skal bl.a. levere ”breakthrough thinking and transformational problem-solving that led to compelling creative strategy”. Én ting er at føle sig værdig til overhovedet at leve op til disse adgangskrav, noget andet er at vinde en løve i disciplinen. 

De to løver til Virtue bliver årets danske høst på foreløbige 7 løver – 1 af sølv og 6 af bronze. Fredag aften afsløres årets sidste Cannes Lions-vindere, bl.a. SDG Lions og Film Lions. Her er 8 danske shortlistede arbejde i spil. 

Cannes Lions 2023

Danske løver

Bronze

Creative effectiveness

 • Backup Ukraine 
  Unesco x Polycam
  Virtue   

Creative strategy

 • Backup Ukraine
  Unesco x Polycam
  Virtue   

Tidligere uddelt

Sølv

Industry craft

 • The Greatest Story ever Worn
  Levi’s
  Ballad

Bronze

Entertainment for gaming

 • Love Squad
  Waoo
  Uncle Grey, Forevr + Wavemaker

Film craft

 • Iran-e man
  Pairi Daeza
  New-land

Outdoor

 • The Copenhagen Bench
  TV 2 Danmark
  TV 2 Creative    

Social & influencer

 • Follow their leader
  Non-violence project foundation
  Nord DDB