Cannes-løver skal bringe dansk lydselskab ud i verden

Peter Engholm
25@mail.dk

4-dobbelt hæder ved verdens største reklamefestival er godt – men bedre, hvis det bliver bemærket. Supersonic har hyret et reklamebureau til at skabe international opmærksomhed.

For to år siden skabte Supersonic Cph en BtB-kampagne i form af radioføljetonen The Supersonics – eller rettere: Det var en lang række kreative profiler, der tog imod den åbne inviation om at forfatte afsnit om hovedpersonerne Super og Sonny.

Kampagnen skulle promovere radiomediet og lydstudiet over for den danske bureaubranche, og efterfølgende fik den – kampagnen, ikke branchen – tilmed bronze i Promo ved Cannes Lions.

Dengang var Saatchi & Saatchi bureauet på kampagnen – med kreativ direktør Simon Wooller som ankermand. Og nu vil Supersonic Cph igen gøre sine hoser grønne over for bureauerne, men denne gang ikke kun de danske.

Atter er Simon Wooller hentet ind som idémand, men da han siden har skiftet job, så hedder bureauet bag Supersonics fremstød denne gang Halbye Kaag JWT. Her er også Kristian Eilertsen involveret i projektet.

“Det ses jævnligt, at bureauer gør reklame for sig selv, men det hører i dén grad til sjældenhederne, at lydselskaber gør det. De har en tendens til at holde lavere profil og i højere grad lade budskabet sprede sig gennem netværket. Derfor forventer vi, at kampagnen får en vis opmærksomhed,” siger Simon Wooller.

Et andet brud på normen er Supersonic Cph’s resultater i Cannes: Ikke færre end 4 løver har selskabet hentet i form af hhv. 1 guld, 1 sølv og 2 bronze. Og dette kuld gemmes ikke væk, men bringes i spil.

“Med fire Cannes-løver giver det god mening at ville udvide forretningen med internationale kunder. Vi vil introducere Supersonic og fortælle om hidtidige kunder som Sprite og Lego – og herfter bruge løverne som kvalitetsstempel. Der er en tendens til, at kunder ønsker stadig mere detaljeret information om deres leverandører, såsom fotografer, instruktører og produktionsselskaber, og vi glæder os til at fortælle mere om Supersonic,” siger Simon Wooller.

Den nye kampagne er på trapperne, og Simon Wooller vil indtil da gerne holde kortene tæt til kroppen. Men det ligger fast, at også den nye kampagne har en udtalt BtB-side, idet den henvender sig til bureauer.

“Vi taler så at sige til os selv – og vi ved, hvad vi godt kan lide. Kampagnen vil ramme målgruppen gennem både internationale branchemedier og unpaid media,” siger Simon Wooller.