Carlsberg banker Heineken på fodbold

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Analyser viser, at Carlsberg får mere ud af sine fodbold-investeringer end den store hollandske rival.

Det har ofte været spekuleret i, om Carlsberg ville forsøge at fravriste Heineken Chanpions League sponsoratet, der er et af verdens største, fineste – og dyreste fodbold-sponsorater.

Men nu viser en analyse, at Carlsberg tilsyneladende har mere succes med sin strategi, der har bygget på en kombination af EM- og Uefa-turneringerne samt højtprofilerede klub og landsholds-sponsorater. Herudover har Carlsberg investeret i aktiverings-programmer omkring turneringerne.

Ifølge Jyllands-Posten viser en analyse fra Millward Brown, at der er meget få lande, hvor Heineken eller et lokalt mærke overgår Carlsberg som det mærke, der associeres med fodbold.

“Det er meget tilfredsstillende. vi har gennem mange år arbejdet på, at få Carlsberg-mærket til at blive fodboldfansenes foretrukne øl, og det er lykkedes. Det seneste EM har været en af de største succes’er i den retning. vi har ikke tidligere formået at få selve sponsorskabet og aktiveringen til at gå så godt i spænd sammen”, siger Carlsbergs internationale sponsorchef, Keld Strudahl, til avisen.

Carlsberg investerede mellem 350 og 425 mio. kr. i EM-slutrunden i Schweiz og Østrig. 70 pct. blev brugt på at købe sponsoratet. Resten på at aktivere det. Resultatet opgøres til omtale svarende til at købe reklamer for 2,3 mia. kr.