Carlsberg genopliver ølvalg – sammen med nyt bureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Hverdagsmaden fortjener en øl frem for vin. Det skal en ny aktivitet fra Carlsberg sætte fokus på. Den er udviklet af en ny bureaupartner hos Carlsberg.

Frikadellen til hverdag fortjener en øl i stedet for vin. Det mener i hvert fald Carlsberg, og derfor lancerer bryggeriet nu en ny aktivitet, der vil være et gensyn med en otte år gammel kampagne-ide.

Men samtidig bliver det helt nyt bekendtskab rent bureaumæssigt. Carlsberg har nemlig bevæget sig væk fra det københavnske bureau-parnas, har taget turen over Storebælt og valgt Nørgård Mikkelsen til at varetage markedsføringen.

Nørgård Mikkelsen erstatter ikke som sådan et andet bureau. Den nye kampagne kommer nemlig til at foregå i regi af Carls-mærket, hvor der ikke har foregået så meget i de senere år.

Adtomic har løst opgaver below-the-line, mens samarbejdet med Halbye Kaag på Carls går tilbage til 2006.

Kampagnen byder på et gensyn med ølvalget, som i 2003 udgjorde Carlsbergs største kampagne.

Et antal nye produkter blev bragt på markedet, hvorefter, forbrugerne kunne stemme på, hvem de syntes bedst om.

Også i 1997 gennemførte Carlsberg et ølvalg.

Men dette bliver ikke Ølvalg 3, understreger marketingchef, Carsten Suhrke..

“Strategien handler om at få øllen tilbage på hverdags middagsbordet. I den sammenhæng vil vi selvfølgelig gerne aktivere forbrugerne, og der vil komme til at foregå en afstemning. Men det er mere et krydderi på kampagnen og ikke omdrejningspunktet,” siger Carsten Suhrke og fortsætter:

“Ved de seneste ølvalg var nye produkter en væsentlig større nyhed, end de er i dag – vi har f.eks. netop lanceret to nye produkter – og i det hele taget sker der meget på ølmarkedet. Så det trækker nok ikke helt lige så meget opmærksomhed at komme med nogle nye produkter.”

Carlsberg sender en pakke med tre forskellige nye øl på gaden: en tjekkisk Pilzner, en Bock og en Gylden.

På Carls hjemmeside kan man så læse om øllerne, og hvad de eventuelt passer til af mad – og så kan man stemme på sin favorit.

Planen er at lade vinderen indgå i sortimentet fra efteråret.

Målgruppen er en anden end dem, bryggeriets kampagner ofte retter sig mod – nemlig de 35-60 årige.

Nørgård Mikkelsen er valgt til projektet uden konkurrence – bl.a. på grund af gode erfaringer med FMCG produkter.

“De har løst opgaven godt og enkelt og vist gode kompetencer – så det er bestemt ikke utænkeligt, at de kommer i spil igen, hvis vi skal have løst nye opgaver på Carls,” siger Carsten Suhrke.