Co+ voksede med 16 mio. kr. Det er helt vanvittigt – flot

Peter Engholm,
journalist

Bruttoavancen blev mere end fordoblet, og størstedelen af væksten endte på bundlinjen. Ret godt klaret, men det er baggrunden for væksten, der gør historien enestående.

”Det er fuldstændig vanvittigt!” bruges ofte af sportskommentatorer – og næsten aldrig af statsautoriserede revisorer.

Men hvis selskabet Christensen Kjærulff, der for nylig underskrev regnskabet for Co+, har tænkt sådan, så kan man ikke fortage dem i det.

Co+ har øget bruttoavancen med ca. 16 mio. kr., hvoraf godt 12 mio. kr. er endt på bundlinjen. Det er i sig selv en fornem bedrift, men dét, der gør indsatsen til noget helt ekstraordinært, er, at det er det samme antal medarbejdere som året forinden – 15 i alt – der har leveret resultatet.

Helt små bureauer kan godt fordoble bruttoavancen fra det ene år til det andet, men et bureau, der nok lige akkurat kan være med blandt de mellemstore, præsterer tilsvarende, er sjældent set. Og hver af de førnævnte 15 medarbejdere har i snit leveret en bruttoavance på næsten 2 mio. kr.

Sasha Denham og Sunneva Sverrisdóttir har kørt løbet
Dertil kommer en adm. direktør og ejer, Gaute Høgh, der ganske vist er glad, men også afdæmpet:

”Jeg er meget ydmyg over for resultatet. Især fordi jeg ikke kan tage hele æren for det. Jeg var ikke på fuld tid i starten af 2021.”

Det kalder på en forklaring, og den har et dramatisk afsæt. Gaute Høgh var syg i ni måneder med Covid-19 – en historie, han fortalte undervejs til Bureaubiz.

Det er et par ekstraordinære personer, der tog over. De voksede med opgaven, og Co+ voksede med dem:

”Der var en slags træningslejr uden mig, og Sasha Denham og Sunneva Sverrisdóttir har som hhv. managing director og business development manager kørt løbet. De har udviklet sig med kæmpe skridt, og det samme har bureauet,” siger Gaute Høgh.

 
Sasha Denham, managing director i Co+, og Sunneva Sverrisdóttir, business development manager i Co+

Han uddyber:

”Vi har haft de rigtige kunder, med de rigtige projekter og de helt rigtige mennesker. Og Sasha og Sunneva har optimeret processerne, så vi ganske enkelt leverer både effektivt og dygtigt.”

Bureauets kunder er bl.a. Norwegian, 3 og Matas, som det har været tilfældet i lang tid, og tilgangen ligner til forveksling også sig selv:

”Vi er Creative Business Consultancy, og det slog an i 2021. Vi er meget strategisk anlagte og eksekverer med et højt kreativt niveau,” siger Gaute Høgh.

Nøgletal for Co+

  • Bruttoavance 29,321 mio. kr. +127,5 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,955 mio. kr. +127,5 pct.
  • Lønandel 38 (78)
  • Resultat før skat +12,15 mio. kr. (-0,124 mio. året før)

Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz