Sig adoptation og du vil have tabt opmærksomheden hos de fleste kreative. Spørgsmålet er så, om du kan genvinde den ved at sige amplification.
Det burde være tilfældet, for i Coca-Cola regi er det et ord der rummer ganske betydelige kreative udfordringer – faktisk så store, at man kan vinde Guld i Cannes på at løse dem – også selvom det knytter sig til implementeringen af en overordnet kreativ ide på et lokalt marked.
I selskabets termer, er der tale om såkaldt Fase 3 bureauer, og her har man for nylig gennemført en konsolidering af de bureauer, man arbejder med på internationalt niveau.
To netværk dyster om opgaverne. McCann har vundet 26 markeder i Øst- og Sydeuropa, mens den seneste konkurrence vedrørende Nordvest-europa – herunder Norden – blev vundet af Publicis.
Den afgørelse er en god nyhed for Saatchi & Saatchi i København, der som Publicis-ejet bureau herefter skal håndtere alle Coca-Colas core brands på fem nordiske markeder.
Bureauet er ikke ukendt med opgaven.
“Vi havde faktisk allerede konsolideret på det nordiske marked, så Saatchi skal først og fremmest fortsætte arbejdet,” siger Jens Jermiin, der er kreativ europæisk direktør for Coca-Cola.
Fase 1 er der, hvor “core creative ideas” bliver udformet. På selve Coca-Cola brandet er det f.eks. Wieden + Kennedy.
“Det indebærer selvfølgelig, at der skal foretages en adoptering til de lokale markeder, så de spiller på den rigtige måde. Men samtidig skal kampagnerne fintunes i forhold til alle kontaktpunkter, og her kan der faktisk ligge væsentlige kreative udfordringer,” siger Jens Jermiin og tilføjer, at Saatchi tidligere har vist gode løsninger på disse opgaver.
Dermed sigter han til Sprite Zero, hvor Saatchi tilføjede radio og digitalt til den overordnede kampagne – og rent faktisk vandt en guldløve i Cannes på radio-spottene.
“Radio og digital var ikke defineret i den overordnede platform, og det gav rum for at arbejde kreativt med disse kontaktpunkter – men selvfølgelig med respekt for den grundlæggende ide,” siger Jens Jermiin.