Af Pia Osbæck pia@bureaubiz.dk

Bureauet investerer i oprettelsen af et institut eller videncenter, som med fem ansatte skal fremme forståelsen for native advertising contra content.

Content marketing er et af tidens buzzwords – men fortsat et begreb, som ikke nødvendigvis tolkes ens.

Nu byder content marketing bureauet Brand Movers ind med et nyt initiativ, som reelt tilfører et andet ord i diskussionen om content: native advertising.

Brand Movers vil gerne slå et slag for at fortælle, at det som ofte bliver kaldt content marketing, i virkeligheden er native advertising.

”Her i Danmark er der stor forvirring om, hvad native advertising er, og det forveksles ofte med content marketing. Vi vil gerne inspirere markedet til at forstå og bruge native advertising. Der er flere, der bruger det i dag – dog under navnet content marketing, som ikke er helt det samme,” siger Jesper Laursen, der er direktør i Brand Movers.

Brand Movers har derfor oprettet videncentret, Native Advertising Institute, som via konferencer, artikler og analyser skal gøre marketing- og mediefolk klogere på brugen af native advertising.

Jesper Laursen forklarer, at forskellen på content marketing og native advertising – som ifølge ham er rigtig stort i USA – er, at når en virksomhed slår indhold op på sine egne kanaler, så er det content marketing, mens det er native advertising, når man får eller køber indhold i andres medier eller kanaler, som ligner det indhold, der er i forvejen på den enkelte kanal.

”Native advertising er når en virksomhed betaler for at få sit indhold spredt på Facebook, som ligner det indhold, der i forvejen er på Facebook. Eller når advertorials ligner de artikler, der er i et medie. F.eks. er de advertorials, der er i Berlingske, native advertising. Det samme gælder de programmer, TV2 sender, som er udviklet sammen med virksomheder, som f.eks. Carlsberg,” siger Jesper Laursen.

Native Advertising Institutes første store tiltag er konferencen Active Native Days i oktober, hvor der kommer foredragsholdere fra blandt andre New York Times, Times Inc. Dell, Carlsberg og TV2.

Videncentret har tre journalister og en event manager ansat og Jesper Laursen er direktør for foretagendet. Udover Brand Movers ejer han også selskabet Media Movers, der sælger tillæg til forskellige dagblade, som f.eks. Ekstra-Bladets bilsektion og Jyllands-Postens boligsektion.

Jesper Laursen pointerer dog, at Native Indsitute fungerer helt uafhængigt af Media Movers og Brand Movers.

Kommentarer

  1. Er vi ikke mest tilbageholdende med native advertising fordi det balancerer på grænsen til det uetiske?

    Content marketing handler om at producere indhold der gør din egen kanal værdifuld for forbrugeren.

    Den grundlæggende præmis for native advertising er at nogen – ‘kanalejeren’ – sælger ud af sin troværdighed ved at tage penge fra annoncøren for at bryde den implicitte aftale han har indgået med sit publikum – ‘du giver mig din tid, jeg giver dig kvalitetsindhold’ – og afgive kontrollen med sin kanal.

    Det fundamentale formelle greb i native advertising er jo bevidst at vildlede – eller skal vi nøjes med at sige forlede – læseren til at tro at han bliver udsat for kanalens vanlige indhold, som han har opbygget tillid til værdien af, for på den måde at snylte på kanalens brand equity.

    Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg håber ikke branchen vil opleve et boom i den retning. Tværtimod – lad os få gerne få mere kvalitetsindhold fra virksomheder, men i en transparent, ærlig og menneskevenlig form.

  2. Det er et super godt initiativ at udbrede kendskabet til Native Advertising. Og Nicholai’s kommentar er et klart eksempel på at der er et behov for at få mere information om emnet. Først og fremmest, så skal native advertising jo mærkes som det det er; annoncering. Det fremgår klart af markedsføringsloven. Dernæst så er det jo en balancegang at sørge for at annonceindholdet er relevant, skaber værdi og frem for alt at det ikke snyder læseren. Læserne er klar over at medierne skal tjene penge og accepterer i udstrakt grad at medierne viser annoncer for brugeren. Der er flere forhold som taler for native advertising; de sociale medier gør det og så vidt jeg ved, så er de fleste brugere opmærksomme på at der er annoncer i streamet. Desværre er der en hel del medier, som bliver ‘snydt’ af brugere, der fx har installeret en ad blocker. Analyser fra Danske Medier viser en blokering af annoncer fra i mellem 14 % og 26 % af brugerne. Mediet er derfor også nødt til at finde optimeringer af annonceplaceringen og layout, som imødekommer annoncørens behov for at blive eksponeret og mediets behov for indtjening. Endelig, så findes der faktisk også gode cases på at brugerne finder sponseret indhold relevant. Så verden behøves ikke nødvendigvis at være så sort/hvid og redaktionen behøver heller ikke kun tro at native advertising er af det onde. Det her kan faktisk være nøglen til at balancere indhold og annoncering. Danske Medier arbejder nu på at få skabt nogle retningslinier for native advertising, så vi kan imødekomme annoncører og brugeres behov for transparens og frem for alt nogle standarder, som kan skalere forretningen. Tak for at sætte gang i debatten!

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club