Cool brief for tredje gang: ”Skab en film på 60 sek, der kan ændre verden”

Peter Engholm
25@mail.dk

Our Sustainable Future, filmkonkurrencen med udgangspunkt i verdensmålene, afholdes for tredje år i træk. Denne gang er konkurrencen mere åben end nogensinde.

Anledningen er ‘FN’s Internationale dag for Kreativitet og Innovation’ den 21. april, og måden at markere det på er en filmkonkurrence for unge under 31 og studerende på videregående uddannelsesinstitutioner.

Our Sustainable Future hedder konkurrencen, som i år afholdes for tredje gang. Den kreative brief er den samme besnærende enkle: Skab en film på 60 sekunder, der kan ændre verden.

Målet er at skabe nye idéer og visioner, der kan hjælpe til at nå et eller flere af FN’s verdensmål. De unge og/eller studerende kan frit vælge mellem de 17 verdensmål. 

”2030 rykker stadig tættere på, så konkurrencen bliver – desværre – stadig mere aktuel. Our Sustainable Future er en fantastisk mulighed for at bruge kreativitet og talent til at gøre en forskel,” siger Dorte Nielsen, bestyrelsesformand for Creative Circle og – sammen med Clara Prior-Knock, bestyrelsesmedlem i Creative Circle – juryleder i konkurrencen.

Årets brief, der er lidt længere end de 10 ord i den kreative brief, er netop lagt på Creative Circles site. Se den her.

En ny vinder skal kåres i år

Deadline er lørdag d. 25. marts kl. 18.00. Og vinderne bliver hyldet til Creative Circle Award den 2. juni, og denne gang er konkurrencen mere åben end nogensinde:

Christian Skjøtt, der er senior art director på Pong, har vundet de to gange, konkurrencen hidtil er blevet afholdt. Men efter hvad Bureaubiz erfarer, har han ikke planer om at deltage igen, og det åbner nye muligheder for andre deltagere.

Se vinderfilmene fra hhv. 2021, der blev vist på Times Square, og 2022 nederst i artiklen.

Juryen, som deltagerne skal overbevise, er fortsat funky. Medlemmerne er selv tidligere film-vindere i en relativ ung alder – det drejer sig om de seneste otte års vinderteams i filmkategorien ved Young Creative Circle Award:

  • 2022  Simon Fabricius Bigaard og Nicoline Grace Paulsen
  • 2021  Mathilde Ziegler og Mathias Lynge Nielsen
  • 2020  Joachim Klintfält og Nicolas Housted
  • 2019  Sine Asmussen og Line Sindberg
  • 2018  Thomas Jørgensen Parastatidis og Magnus Mynderup-Jørgensen
  • 2017  Camille Clemmensen og Malene Lyngbæk Olsen
  • 2016  Neela Wedage og Tammes Bernstein
  • 2015  Jeppe Ritz og Louis Pilmark

Vinder af Our Sustainable Future 2021: End-of-the-world-credits – ved Christian Skjøtt.

Vinder af Our Sustainable Future 2022: Carry Your Responsibility – ved Christian Skjøtt og Marius Dahl.