Coop: Loyalitetsprogram er vores stærkeste våben

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Coops bestyrelsesformand vil investere massivt i kædens loyalitetsprogram for at fastholde kunderne. To reklamedirektører er skeptiske.

Lasse Bolander, Coop-koncernens formand, vil investere massivt i Coops kundeprogram for at få koncernens fem mio. ugentlige kunder til at blive mere loyale over for Coop.

Loyalitetsprogrammet Coop-plus har siden 2010 fået 1,2 mio. medlemmer, og Lasse Bolander mener, at det er Coops stærkeste våben over for konkurrenten Dansk Supermarked.

”Vi kan se, at medlemmer bruger flere penge i butikkerne end ikke-medlemmer. Det giver nogle muligheder, som vi skal blive bedre til at udnytte”, siger han til Børsen.

Og der skal ifølge Coop-formanden tryk på markedsføringen fremover:

”Indtil nu har vi ikke haft lyst til at trykke på den store markedsføringskanon, fordi vi har koncentreret os om selve opbygningsfasen. Men det skal vi gøre fremadrettet. Alt andet ville være dumt”.

Omkring 1 million af de 1,2 mio. medlemmer har sagt ja til at få tilsendt Coopplus’ nyhedsbrev, men Lasse Bolander tror, at mange flere vil tilmelde sig, når fordelene i loyalitetsprogrammet bliver tydelige for kunderne.

De fordele, som kunderne kommer til at mærke, er større og mere målrettede rabatter. Coop overvejer også at lade programmet omfatte rabat på benzin, rejser, energi og forsikringer og måske også en bank. Ikke helt alle de produkter, de store banker har, men:

”Det kunne f.eks. godt være en bank, der tilbyder et dankort eller en kassekredit”.

Selv om loyalitetsprogrammer bestemt er i vælten hos virksomhederne i disse år, så er adm.direktør i Brandhouse, Stiig Helgens Binggeli, skeptisk, idet han mener, at man skal begynde et andet sted:

”Det er en misforståelse, når virksomhederne taler om, hvordan de skal skabe mere loyale kunder. Det er virksomhederne selv, der skal blive mere loyale”.

I øvrigt mener han, at pris – og dermed rabatter – er noget af dét, der giver mindst chance for loyalitet, fordi man derved skruer værdien for sit produkt ned.

Også Torben Vejen, der er direktør og partner i Responsive, advarer mod at bruge pris som et loyalitetsværktøj:

”Økonomiske fordele er ikke nok til at øge loyaliteten på den lange bane. Man bliver nødt til at have mere emotionelle faktorer med, som gør, at kunderne føler, at de får noget unikt.” (Børsen, Mediemarked, p. 4-6).