Creuna-direktør siger farvel

Peter Engholm
25@mail.dk

Det var alligevel ikke sagen at være fastansat på et bureau, så det blev til blot 14 måneder i rollen som innovationsdirektør.

I september sidste år tiltrådte Thomas Weikop sit første faste job, siden han stoppede som adm. direktør for Goviral i 2007. I den mellemliggende tid havde han bl.a. opbygget et teleselskab med Ikea og været investor i (og bestyrelsesformand for) eLoungue, der blev købt af Gyldendal.

Det faste job var som innovationsdirektør i Creuna, for Thomas Weikop savnede at arbejde sammen med mange mennesker – og at have specialister omkring sig. Dét kunne Creuna give – alligevel vælger han nu at sige farvel til bureauet.

”Jeg tog til Creuna for strukturens skyld, fordi det gav mig mulighed for at banke rusten af mine digitale og ledelsesmæssige kompetencer. Og jeg har virkelig haft fantastiske kolleger,” siger Thomas Weikop.

Ved tiltrædelsen glædede innovationsdirektøren sig til at udbygge Creuna. Samtidig havde årene, hvor han enten administrerede eller stiftede virksomheder, lært ham at fokusere på dét, han var god til – og som han syntes var sjovt.

Og det er samtidig grunden til, at han stopper efter 14 måneder på bureauet.

”Jeg kan mærke, at jeg ikke bruger mig selv rigtigt. Jeg blev ansat som innovationsdirektør, men stillingen blev udvidet til COO. Jeg har taget lederrollen, positionen og opgaverne, men det har været uden den energi, jeg får – og kan tilbyde mine omgivelser, når jeg bruger mig selv rigtigt. Det tager jeg konsekvensen af, og derfor siger jeg farvel,” siger Thomas Weikop.

Skyldes dit farvel Creuna eller mere generelt at være på bureau igen?

”Det skyldes, at jeg følger mine impulser. Det skyldes ikke Creuna. Jeg fik de dygtige kolleger, jeg havde håbet på. Og det var en sund ledelsesudfordring – men det har været en hård periode for Creuna, hvor den har stået på oprydning. Jeg er bedst i vækstfasen. Men der er hverken dramatik eller utilfredshed – og så jeg fortsætter da også som konsulent for Astrid (Simonsen Joos, adm. direktør i Creuna, red.) et par måneder efter min fratrædelse,” siger Thomas Weikop.

Og hvad så nu? Ja, så ikke noget konkret.

”Jeg hopper ikke direkte ind i et nyt projekt med det samme, for jeg har altid troet på, at man skal kappe båndene helt, førend man for alvor kan tænke ud af boksen. Jeg lavede en personlig plan og satte mig nogle klare mål. Første skridt var at kappe de arbejdsmæssige bånd, der holdt mig tilbage, og det er sket nu,” siger Thomas Weikop.

Men rammerne for et nyt virke vil han gerne sætte op:

”Forretning, som vi kender det, ændrer sig drastisk i disse år – og spændingsfeltet mellem det digitale og forretningsmæssige rykker i mig. Normalt taler man om at tage små skridt, men min erfaring siger mig, at man i dén henseende skal tage en stor mundfuld. Forretningsområder, der er truede eller udfordrede, rykker ikke stort ved blot at justere og bygge videre på eksisterende struktur, men ved at re-tænke ting. Og jeg kommer i højere grad til at tage del i forandringsprocessen. Jeg bliver ikke en konsulent, der blot rådgiver – jeg udfører også,” siger Thomas Weikop.