Crispin Porter åbner i Danmark

Peter Engholm
25@mail.dk

Det nye kontor åbner med en trio af yngre bureaufolk; bl.a. en tidligere digital direktør fra Robert/Boisen og en dobbelt guldvinder fra Creative Circle Award.

Opdateret. Crispin Porter + Bogusky åbner et dansk kontor –  til at begynde i lånte lokaler i København, men inden så længe i egne lokaler på Christianshavn.

Det er ikke hverdagskost, at et af verdens hotteste bureauer åbner kontor. Bureauet tæller i dag 800 medarbejdere fordelte på 5 kontorer i hhv. USA (3 kontorer), England og Sverige. Det danske kontor bliver dermed det 6. i rækken. 

Det danske kontorer åbnes med en trio af yngre kræfter – men dog med erfaring, dels i at stifte et bureau, dels kendskabet til Crispin Porter.

Mathias Birkvad bliver adm. direktør. Han var i foråret 2010 med til at stifte Anew, hvorfra han kom til Robert/Boisen & Like-minded for to år siden som digital director. Her var han bl.a. involveret i Generous Store-casen for Anthon Berg.

“Cp+B er blandt verdens absolut bedste bureauer – for mig måske det  bedste over det seneste årti. Som en del af CP+B kan vi trække på de mange erfaringer bag store successer som Small Business Saturday (Grand Prix-vinder i Cannes for AmEx, red.) Det, sammenholdt med det dygtige hold af yngre kræfter, vi allerede har samlet i København, er jeg sikker på, vi kan tilføre det danske marked noget nyt og tiltrængt,” siger Mathias Birkvad.

Han bliver partner i Crispin Porter + Bogusky Danmark sammen med ADeren Kristoffer Gandsager, der har et indgående – og awardvindende – bekendtskab med Crispin Porter i Göteborg.

For to år siden afholdt han et fingeret awardshow/bureaukonkurrence, ”Sweden’s Most Gästvänliga Agency”, hvor i alt ni svenske bureauer dystede på gæstfrihed og blev bedømt på bl.a. hvornår-kan-du-begynde faktoren.

Den utraditionelle konkurrence gav dobbelt pote i form af et job på CP+B i Göteborg samt to guld ved Creative Circle Award i foråret i år.

Men Kristoffer Gandsager forlod Göteborg før sommerferien – ikke i utilfredshed med bureauet, men bl.a. fordi det nu var kærestens tur til at bestemme. Og hun havde fået nyt job i Dansk Arkitektur Center i København.

Han fortsatte med freelanceopgaver for CP+B og skrev også jobopslaget til sin stilling på Göteborg-kontoret. Nu forener han så København-som-base og Crispin Porter + Bogusky, hvor han i øvrigt får titel af Creative Director.

Trioen fuldendes med ADeren Mark Rif Torbensen, der har været to år på Robert/Boisen.

Crispin Porter + Bogusky Danmark er ganske nyt, al den stund, at selskabet er oprettet i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen for godt en måned siden, nærmere bestemt den 23. september.