Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske er sammen i et Predictive behavioural targeting netværk under navnet PBT Plus.
Her har man nu lavet en undersøgelse, der fortælles om i en pressemeddelelse under overskriften “Kontekst påvirker oplevelsen af online annoncer”.
Analysen er ny – men budskabet er gammelt – og derfor kan man sige, at det nye er, at aviserne bringer det ind i forhold til online-annoncer.
“Det er en fair diskussion, de bringer frem, og det er logisk, at de føler et behov for at få sat fokus på emnet i forhold til online. Men der er ikke meget nyt i budskabet. Selvfølgelig betyder kontekst noget. Det har noget med relevans at gøre, som er et nøgleord for mediaplanlægning, og vi har beskæftiget os med det i alle de år, jeg har været i branchen,” siger adm. dir. Peter Ottesen fra Mediabroker.
Analysen gik ud på, at man indrykkede annoncer for et fiktivt chokolade-mærke og forsikringsmærke i henholdsvis PBT Plus og andre sites. Efterfølgende har man analyseret opfattelsen af mærkerne hos personer, der er eksponeret i henholdsvis PBT Plus og andre sites.
Resultatet er, at dem, der blev eksponeret i PBT Plus fik en mere kvalitativ opfattelse af mærkerne.
Peter Ottesen har ikke set analysen og derfor vil han ikke kommentere direkte på den. Men helt generelt siger han:
“Fordi der er meget få begrænsninger på, hvad der kan leveres online, så er dette marked drevet meget mere af fokus på reaktioner. Man kan så stille spørgsmålet, hvilken reaktion man er interesseret i. Er det en fysisk reaktion i form af f.eks. et konkret lead, så er man ikke så optaget af, hvor man indrykker – mere af om man får de leads, man ønsker,” siger Peter Ottesen og fortsætter:
“Hvis man i stedet er mere optaget af en mental reaktion i form af f.eks. perception, værdi og kendskab – altså mere klassiske reklamemål – så får diskussionen om kontekst en større betydning, og det vil være logisk at målrette indrykninger i forhold til dette.”