App-vindere satser stort og tager til San Francisco

Peter Engholm
25@mail.dk

For en uge siden var de blandt vinderne ved Danish App Award. Men de var hjemme for at genetablere likviditeten og snart går turen tilbage til San Francisco.

Pumodo blev for godt en uge siden ved Danish App Awards hyldet som vinder af kategorien Sport & Lifestyle. Æren blev delt med Scanomat Topbrewer – det gør Pumodo-app’ens tre bagmænd gerne, og de hæfter sig snarere ved, at man holdt store DBU – og unionens fodbold-app – bag sig.

Og hvorfor nu det? Fordi Pumodo – i sin beta-version – er en fodbold-app. Den er nemlig en platform til at fortælle om resultaterne, og stillingen undervejs, for netop dit hold til dem, der følger dig.

App-awarden var et stort skulderklap til Pumodo – eller rettere; et rygstød. For Pumodo vil – som det næsten fremgår af beta-betegnelsen – videre på flere plan. Ikke blot geografisk, idet det danske marked er for lille i længden, men også indholdsmæssigt. Danmark og fodbold skal således ses som begyndelsen.

”Vores mål er at revolutionere holdsport. Enkeltmands-præstationerne ser vi delt allerede med Endomondo og Nike+, og det er stærkt motiverende for udøverne – men der er ikke nogen, der har gjort det tilsvarende inden for holdsport. Vi vil gøre det bredere end kun fodbold, og vi vil gå dybere end kun at dele dit holds resultater. Vores app skal fortælle hele holdets historie,” siger Thorsteinn Fridriksson, der er CEO og co-founder hos Pumodo.

Pumodos bagmænd tog, umiddelbart efter lanceringen af beta-versionen, tre måneder til San Fransisco for at videreudvikle app’en. Og turen går snart tilbage igen, for begyndelsen skal officielt tages i USA.

”Vi skal lige gentetablere likividiteten, så er vi tilbage i San Fransisco igen – og næste gang går vi all in. Det er ikke en fordel at være ”et dansk selskab i USA” – skal man bygge et selskab op i USA, så skal det helst være skabt fra bunden – og det vil vi gøre i Bay Area, San Fransisco,” siger Thorsteinn Fridriksson.

Udover ham består holdet bag holdsport-app’en af – for nu at blive i terminologien – to teknisk funderede spillere i form af Thomas Watson og Anders Kjærgaard.

”Pumodo er den eneste vinder fra Danish App Awards, der ikke er lavet af enten et bureau eller en startup, der har rejst kapital. Vi er selvfinansierede – og kommer til at være det lidt endnu,” siger Thorsteinn Fridriksson. 

Genetablere likviditeten – og alligevel nej til finansiering?

”Jeg har tidligere haft startups med finansiering, og det vil jeg gerne vente lidt med endnu. I første omgang er det kun to F’er, Friends & Family, der får muligheden for at byde ind. Når vi har etableret os i USA, vil vi kigge på det – her er beløbene generelt betydeligt større end dét, vi ser i Danmark. Og det er også nødvendigt, når man som os har globale ambitioner,” siger Thorsteinn Fridriksson.