Danmarks ældste forsikrings-selskab opruster på marketing

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

For første gang nogen sinde har Købstæderne fået en marketing manager. Samtidig er man på jagt efter en social media manager og et dialogbureau. Hertil kommer et stort sponsorat og en ny brandplatform med hjælp fra et nyere bureausamarbejde.

Nyt og gammelt går hånd i hånd hos Danmarks ældste forsikringsselskab, Købstædernes Forsikring.

Selskabet har 250 år på bagen, og det opnår man ikke uden at have opført sig ordentligt, lyder tilgangen. Klassiske dyder behøver ikke være umoderne – tværtimod – og derfor vil selskabet gerne prale med sin alder.

Men man skal også følge med tiden – vel og mærke ikke bare for at gøre det. Realiteten er, at de 250 år på bagen er som brandforsikring. Det er kun 13 år siden, at man begyndte at operere som full-service forsikrings-selskab.

“Vi er både en olding og en baby,” som selskabets nytiltrådte CEO, Anders Hestbech udtrykker det.

Og babyen skal vokse. Det er baggrunden for en ny brandplatform, som er udviklet med hjælp fra Umwelt, der er blevet valgt som lead-bureau. Der er tale om et nyere samarbejde, men det er langt fra den eneste marketingmæssige nyhed, der knytter sig til selskabet inden for bare de seneste måneder.

F.eks. har man netop taget imod en marketing manager i skikkelse af Ann-Kirstine Christiansen. Det er første gang selskabet har haft en sådan. Man har også annonceret et stort sponsorat med Dansk Idrætsforbund og Team Danmark, hvor man bakker op om den danske OL-deltagelse i Brasilien om to år.

Desuden er man på jagt efter en social media manager.

“Vi skal selvfølgelig søge at udnytte de sociale medier til at fortælle vores historie og øge kendskabet til vores brand. Derfor skal vi have en, som tager ejerskab for den problemstilling,” siger Anders Hestbech.

Desuden er Ann-Kirstine Christiansen blevet udstyret med opgaven at finde en partner til dialog-markedsføring.

“Det er et område, som jeg prioriterer højt, men vi vil ikke oprette vores egen afdeling. Vi vil søge en ekstern partner til at hjælpe os,” siger Anders Hestbech.

Fokus på dialog og sociale medier

Købstæderne kommer til at reklamere – vi skal have øget vores kendskab, og vi har derfor ikke råd til at lade være, lyder det fra Anders Hestbech – men som erhvervsleder er hans tilgang til marketing dog mere dialog- og ambassadør-orienteret. Derfor er hans fokus meget på netop sociale medier, dialog og på interne processer.

Selskabets visuelle identitet har fået en opfriskning. Den hidtidige lidt mere bordeaux-agtige røde farve er blevet friskere. Det kongelige sejl i logoet er bevaret men har fået en lille justering – det er blevet lettet lidt hist og pist for at gøre det mere fleksibelt, men der er selvsagt grænser for hvor meget man må pille ved et sådant.

Samtidig har man så været gennem en længere intern proces omkring kundeservice, og man har visualiseret værdierne gennem billeder, hvor man søger at fremtræde mere moderne.

“Vi har faktisk en meget høj kundetilfredshed, hvilket bl.a. skyldes at vi ofte går lige et ekstra skridt og hjælper kunderne lidt længere end den rene forsikrings-håndtering. Så vi har et stærkt fundament – men vi har hen over sommeren gennem en række interne seminarer søgt at definere værdier og kundeservice, så det er klart beskrevet for alle medarbejdere,” siger Anders Hestbech og fortsætter:

“Vi ser sådan på det, at alle medarbejdere er ansat i kundeservice – uanset hvad der står på deres visitkort. Vores service skal være præget af, at vi gør det lille ekstra, der skaber en god oplevelse for kunderne – og det er denne tilgang, der har ligget til grund for vores valg at gå ind i et sponsorat. Topatleter står jo også netop som nogen, der giver det lille ekstra, som bringer dem til tops.”

Det er bl.a. sponsoratet, der kan give anledning til reklamer, for man får ikke sin historie ud blot ved at blive nævnt – men herudover vil sponsoratet i høj grad blive brugt til både kundearrangementer med sports-stjerner – og ikke mindst arrangementer med medarbejdere.

“Hvis man ser på kurver over kundetilfredshed og medarbejdertilfredshed, så følges de normalt ad. Så en god kundeservice hænger sammen med, at man har tilfredse medarbejdere,” siger Anders Hestbech.

Råd til investeringer

Selv om Købstæderne er et kundeejet selskab, så lægger han ikke skjul på, at man skal tjene penge.

“Vi vil have flere kunder, og så skal vi have råd til at investere i produkter og services. Så selvom vi ikke skal aflevere penge til aktionærer, så skal vi fortsat sikre en sund og profitabel økonomi,” siger Anders Hestbech og fortsætter:

“Men når vi snart går i gang med et optimeringsprojekt, så er det ikke for at spare omkostninger. Det er for at forenkle processer med henblik på at kunne yde en bedre kundeservice. Forsikring kan være et kompliceret produkt. Det gælder om at gøre det så enkelt som overhovedet muligt – både for de eksisterende kunder og i forhold til at blive kunde hos os.”

Mens selskabet nu har defineret en ny markeds-strategi, så er man først nu ved at udforme en marketing-strategi.

“Vi har bygget vores fundament, og nu skal vi så have fortalt vores historie og øget kendskabet til vores brand. Hvordan det præcist skal gøres – det arbejder vi på,” siger Anders Hestbech.

Eksempler på en serie imagefotos – der f.eks. kan anvendes til annoncer.

Det store sponsorat på danske OL-atleter er fornylig brugt i annoncer.