Danmarks mest veldrevne bureau flytter i kollektiv

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

KathArt Interactive forlader IT-universitetet og flytter sammen med IT-firma.

Mennesker mødes og sød musik opstår. Men det kan også ske for virksomheder. I hvert fald bragte en jagt på nye lokaler KathArt Interactive sammen med et IT-firma, og nu flytter de to virksomheder sammen.

KatArt Interactive, der i august kunne smykke sig med titlen som Danmarks mest veldrevne bureau, da man toppede i Bureaubiz’ Performance Index i den årlige bureaurapport, har hidtil holdt til hos IT-universitetet på Amager.

“Det har været fint at bo tæt på de studerende, men har ikke den samme betydning mere. Desuden har det ligget fast, at vi skulle flytte, fordi universitetet skulle bruge lokalerne,” fortæller direktør og partner Franz Berliner.

Derfor var bureauet på jagt efter nye lokaler, og i den jagt løb man på IT outsourcing- og hostingfirmaet Cimpel. Det viste sig, at de havde meget at tale om, og det har ført til, at man nu flytter sammen på Amager Strandvej.

“Vi kommer til at have vores egne lokaler, men der vil også være områder, hvor vi blander os mere, så vi kommer tættere på hinanden end et normalt kontorfællesskab. Og derfor har vi selvfølgelig brugt nogle måneder på at snakke med hinanden, før vi traf beslutningen,” siger Franz Berliner og fortsætter:

“Kunderne spørger i stigende grad om mere avancerede driftssetups og specialtilpassede service aftaler på de web og mobilløsninger vi leverer. Med Cimpel lige ved hånden kan vi tilbyde en større grad af fleksibilitet på løsningerne, samt en service og overvågning på applikationslaget, som normalt er rigtig dyrt at købe sig til.”

Også Cimpel kan se fordelene i at bo under samme tag med et webbureau.

“KathArt er en oplagt samarbejdspartner. Vi har en rigtig god snitflade i forhold til kompetencer og kommer uden tvivl til at kunne bidrage positivt til hinandens ydelser”. siger Alexander Keller, direktør i Cimpel.

Bygningen KathArt og Cimpel om en lille uge indtager er en tidligere fabrik, der er blevet sat i stand. KathArt og Cimpel deler 2. salen på 800 kvm. De overtager etagen fra Art Rebels og en række kunstnere, som tidligere boede i bygningen.

Om beliggenheden siger Franz Berliner: “Da Networkers/Framtidsfabrikken i de glade dotcom dage indtog Vermundsgade i Nordvest skabte det en masse liv derude. Nu har vi tænkt os at gøre det samme for Amager Strandvej og har fx allerede lavet en aftale med en lokal cafe om at spise hos dem. Stranden skal helt sikkert også nok blive brugt når der skal tænkes store tanker med kunderne i uformelle rammer eller hovedet skal blæses igennem mellem opgaverne.”