Danmarks største outlet-center skal på bureaujagt

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Nyt outlet-center nær København åbner i foråret 2013. Men allerede nu undersøger initiativtagerne, hvordan man skal finde et reklamebureau.

Om halvandet år får Danmarks første outlet-center i Ringsted følgeskab af et nyt outlet-center, der bliver placeret nær City 2 i Høje Taastrup.

Det er Danica Pension, der står bag det nye center, som bliver Danmarks største med 80 mærkevarebutikker. Navnet bliver Copenhagen Designer Outlets, og det navn er valgt med omhu:

“Navnet signalerer høj kvalitet. Vi vil gerne signalere, at det er de bedste brands og ikke bare et lagersalg”, siger afdelingsdirektør i Danica Pension, Bjarke Bendix Cloos, til Bureaubiz.

Han fortæller samtidig, at det nye outlet-center naturligvis skal markedsføres, og at der skal et reklamebureau på opgaven. Men det er endnu ikke besluttet, hvilket bureau man vil bruge:

“Vi har outsourcet det i første omgang til marketingafdelingen i City 2 med marketingchef Bente Enert i spidsen. Hun skal sammen med Ream International, der er erfarne outlet-konsulenter fra England, finde ud af, hvordan vi får udvalgt et bureau – herunder om det skal være via konkurrence, eller om vi bare skal have et tilbud. Når vi får det oplæg, tager vi i Danica Pension den endelige beslutning”.

Mens det nye center altså får 80 butikker, har konkurrenten i Ringsted ifølge en artikel i Børsen Ejendomme i dag, 55 butikker, hvoraf de 40 procent står tomme.

Det nye outlet ligger tættere på København, og derfor opfatter Bjarke Bendix Cloos, ifølge Børsen, ikke outlet-centeret i Ringsted som en konkurrent:

“Nej, og det hænger sammen med placeringen. Det har jo vist sig – synes vi – at københavnerne ikke kører til Ringsted.”

I Ringsted forventer man at nå 750.000 besøgende i år, mens det nye center i Høje Taastrup forventer det dobbelte i sit første år.