Danmarks største reklamebureau blev endnu større

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Men tjente også mindre. Det koster at omstille et traditionelt bureau til nye tider.

Kigger man på toplinien, så havde Recommended-gruppen et godt år. En vækst på 11 pct. er måske set højere – men når man er Danmarks største reklamebureau, så er det altså lig med mange millioner kroner.

Helt konkret blev Recommendeds bruttoavance 18 mio. kr. større, hvilket svarer til et mellemstort reklamebureau.

Kigger man på bundlinjen, så gik året dog ikke lige så godt. Her forsvandt der næsten 5 mio. kr. ud af den primære drift, så overskudgraden faldt fra 11,9 til 8,0.

Alligevel er der rimelig tilfredshed med resultatet.

“Overordnet set ville vi selvfølgelig gerne have et større overskud, men når man tager markedet i betragtning er vi rimeligt tilfredse,” siger adm. dir. Jørgen Blauert.

Der er flere årsager til den faldende bundlinje – det handler bl.a. om at det koster at omstille et bureau. Det har stået på i et par år, og overskuddet er nu det halve af, hvad det var for fire år siden.

“Vi ser nu bureauet samlet – d.v.s. at vi har samlet alle kompetencer under fælles ledelse med henblik på at kunne levere integreret kommunikation. Samtidig har vi både øget bemandingen og opgraderet kompetencer. Den proces har kostet ressourcer – til gengæld tror vi på, at den nu vil vise sig på bundlinjen,” siger Jørgen Blauert, der således ser rimelig optimistisk på fremtiden.

Af andre årsager til, at regnskabet ser ud, som det gør, nævner han udviklingen inden for grafisk produktion.

“Konkurrencen er benhård og har inden for det seneste 1-2 år presset priserne på grafisk produktion,” siger Jørgen Blauert.

Regnskabet er for det, der hedder NP3 Communications Group. Der eksisterer fortsat regnskaber for både Recommended og Zupa, men der flyttes nu rundt med aktiviteterne, således, at det ifølge Jørgen Blauert ikke giver mening at bedømme selskaberne enkeltvis.

Nøgletal for Zupa Recommended

  • Bruttoavance 175,462 mio. kr. +11,4 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 713.260 kr. +2,4 pct.
  • Lønandel 68,3 (65,7)
  • Resultat af primær drift +13,95 mio. kr. -25,3 pct.