Dansk bureauprofil med i usædvanlig global jury

Peter Engholm,
journalist

The Gerety Awards er den klassiske branchepris med den alt andet end klassiske jury: Udleukkende kvinder. Og &Co. leverer en partner til den kommende Grand Jury.

The Gerety Awards inviterer i stigende grad dansk kreativitet og danske brancheprofiler inden for – danske kvindelige brancheprofiler, for at være præcis, fordi den nu fem år gamle award udelukkende har kvinder til at bedømme de indsendte arbejder.

I år var København blandt de 10 byer fordelt på det meste af kloden med særlige executive juries. Clara Prior-Knock, kreativ direktør på Uncle Grey, fik (og modtog) opgaven at sammensætte en jury på i alt 13 kreative kvinder.

Siden fulgte selve awarden, hvor 4 danske bureauer og 2 cases blev shorlistet. Ikea-casen Cirkulär fra Marketsquare, Dentsu X og Accenture Song vandt sølv i kategorien Communication cut.

De 10 executive juries sammensætter shortlisterne, som en Grand Jury sidenhen udpeger vinderne fra. Også her er der en dansker med i denne kommende award;

  • Lone Tvedergaard Bach, der er strategy director og partner i &Co. / NoA.

De 45 medlemmer af Grand Juryen rekrutteret fra tunge poster på både kundeside – bl.a. Philips, Heineken og PepsiCo – og bureauer, særligt netværksbureauer som R/GA, DDB, YMLY&R og Publicis Groupe.

Placeringen af executive juries og medlemmerne af dem vil blive offentliggjort i begyndelsen af det nye år.