Dansk Facebook-bureau går konkurs

Peter Engholm
25@mail.dk

Ejerne af Crisp Social, der for nylig blev udvalgt af Facebook til et særligt program, lukker og slukker. Men genopstår i et nyt selskab med et renere fokus. Facebook-anerkendelsen følger med.

“Vi har lært, at man skal tænke sig om, før man indgår partnerskaber. Partnerne skal være 100 pct. sikre på, at det er den samme rejse, man bevæger sig ud på.”

Benjamin Borch Hansen – den ene af de tre Borch Hansen-brødre, der til sammen ejer Facebook-bureauet Crisp Social – drager læren af den konkurs, som brødrene har indgivet for deres bureau.

Crisp Social fik således ikke et langt liv, idet stiftelsen går tilbage til marts sidste år. Dengang var ejerne de tre brødre samt In2media og Content Cph. De to sidstnævnte blev købt ud sidste sommer.

“Vi begyndte som et bureau, der bl.a. udviklede apps. Og vi er et helt andet sted i dag, og derfor giver det ikke mening at fortsætte denne juridiske enhed. Vores fokus er på hardcore-dataanalyse af sociale medier – og bruge disse data i et bredere perspektiv end netop blot sociale medier,” siger Benjamin Borch Hansen.

Hvad med Facebook? I kom for kort tid på deres Preferred Marketing Developer Program …

“Dén anerkendelse stikker lidt dybere. Den følger med vores teknologi – som vi fortsat vil arbejde med, og som ligger i vores udenlandske selskab – ikke det danske Crisp Social-brand. Så dette gode forhold fortsætter, og vi bevarer vores status. Vi var desuden glade for Crisp Social-navnet og fortsætter derfor med dette,” siger Benjamin Borch Hansen.

Og hvad med medarbejderne i Crisp Social?

“Der er tre funktionæransatte, som vi må sige farvel til. Derudover har vi haft et team af statistikere og økonomer siddende, og dem vil vi fortsat arbejde sammen med,” siger Benjamin Borch Hansen.

De tre Borch Hansen-brødre er Benjamin, David og Andreas. Sidstnævnte tiltrådte først på måneden en stilling som global chef for Red Bulls sociale medier, så det bliver alene Benjamin og David Borch Hansen, der fortsætter i et nyt set-up. Det vil ske som en dansk filial af deres udenlandske selskab.