Dansk film udpeget som en af 20 Cannes-favoritter

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

The Gunn Report har vanen tro udvalgt 20 film, som de mener har gode chancer for at samle en løve op ved Cannes-festivalen – og for en gangs skyld er der en dansk imellem.

Når verdens største kreativitetsfestival, Cannes Lions, begynder om godt to uger, er det med en dansk film blandt favoritterne. Det mener i hvert fald en af de mest erfarne udenlandske iagttagere.

Donald Gunn har mere end 25 år forudset vindere blandt årets film – først i Leo Burnett-regi i form af Predictions Reel, siden i eget regi i form af The Gunn Report, der hvert år fremhæver 20 film, som ”er stærke kandidater til at vinde Cannes-løver i Film”.

Lørdag den 22. juni offentliggøres vinderne, og Bussen fra Midttrafik, M2Film og Thomas Falkenberg er blandt de fremhævede forhåndsfavoritter.

Den danske film er i selskab med bl.a. 5 amerikanske, 3 engelske og 1 svensk film.

Det hører mildt sagt til sjældenhederne, at en dansk film får opmærksomhed, inden det går løs i Cannes, men i Bussens tilfælde er overraskelsen – og The Gunn Reports research-evne – faktisk ikke helt så stor.

Således gjorde Bussen så rigeligt opmærksom på sig selv i december ved Eurobest – Cannes Lions’ europæiske udgave – hvor det blev til guld i Film-kategorien.

Se alle de 20 film fra The Gunn Report - her kan du samtidig komme med dit eget bud på, hvor de fremhævede film vil klare sig. 

Der er også mulighed for på dansk jord at få et indblik i førnævnte Predictions Reel, der består af 40 udpegede favoritter. Det sker ved to arrangementer, som Cannes Lions’ danske repræsentant, TV2, afholder sammen med Creative Circle – i København den 11. juni og i Aarhus den 12. juni. Læs mere her.