Dansk islæt blandt aprils 5 bedste videoer

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Pandora har ligget øverst som verdens mest delte video. Men når Be On opgør aprils bedste virale videoer, så er det en anden der ligger øverst.

Listen over den seneste tids bedste videoer, udpeget og vurderet af Be On, er tilbage på Bureaubiz.

Og egentlig skulle man ikke tro, at der er sket så meget siden sidst, for Nike topper – og både Samsung og Adidas er også på listen. Naturligvis med aktuelle film, men det understreger blot, at historiefortællingen og kreativiteten er solidt forankret i de respektive brands.

Et dansk brand blander sig også i toppen – her er Carlsberg ofte med fremme, men det er ikke bryggeriet, derimod smykkefirmaet Pandora, der sikrer sig en 2. plads med sin rørende Dove-inspirerede film om det enestående bånd mellem mor og barn.

1. Ripple af Nike

https://www.youtube.com/watch?v=CdhWhgA8Y0A

Wieden + Kennedy er bureauet bag denne to min. lange Nike dokumentar, der med baggrundsmusik fra den anerkendte italienske pianist og komponist Ludovico Einaudi, portrætterer irske Rory McIlroys liv fra håbefuld dreng til international superstjerne.

Videoen blev offentliggjort, lige før 2015 Masters gik i gang. I filmen følger McIlroy intenst Tiger Woods fra lille og bevæger sig fra at idolisere og se hver eneste optræden af legenden til at spille side om side med ham i en rigtig turnering.

Baseret på beundring og benhårdt arbejde associerer Nike sig med den positive ’go get it’ attitude, hvilket også bliver helt tydeligt til slut, da Nike’s klassiske ’Just Do It’ fremkommer sort på hvidt.

Den hjertevarmende video inspirerer publikum og viser på sin helt egen måde, at tålmodighed og ihærdighed betaler sig. I videoen portrætteres bl.a. en ung McIlroy, der i sine forældres hus finpudser sin teknik ved at skyde et utal af golfbolde i en åben vaskemaskine, og står med sin far står på driving range i silende regn og øver sig, hvilket i den grad sætter følelserne i spil hos seerne.

På lidt over 20 dage har videoen opnået over 4 million views og feedbacken på diverse sociale medier har været yderst positive. Nike formår endnu en gang at bruge en historie fra det virkelige liv til at skabe en yderst emotionel oplevelse for deres publikum.

 • Bureau: Wieden + Kennedy
 • Rating: 9

2. The Unique Connection by Pandora

I ”The Unique Connection” udnytter danske smykkefirma, Pandora, begrebet ”fem-vertising”. Der er helt tydeligt fundet inspiration hos den mest delte videokampagne fra 2013 ”Real Beauty Sketches” af Dove, men Pandora formår dog alligevel at skabe et unikt stykke bevægende video, som har følelserne i højsædet.

Konceptet er simpelt og forsøger at demonstrere båndet mellem en mor og hendes barn. Pandoras egne smykker har en relativt perifer rolle, mens kvindelighed og følelser sælger og skaber værdi for brandet.

Sammenligner man med Dove kampagnen, har de fordoblet deres salg, siden de lancerede deres første ”Real Beauty” kampagne tilbage i 2004.

Pandora-videoen har på 2 uger fået knap 13 millioner visninger på YouTube og bliver set næsten 11.000 gange i minuttet. Den har desuden over 17,5 millioner visninger på Facebook, hvilket kombineret med YouTube giver over 30 millioner visninger. På 2 uger.

 • Bureau: Malling Productions
 • Rating: 8.8

3. Saving Aslan by Fixodent

”Saving Aslan” er historien om en stor, hvid ni år gammel hanløve som mister sine hjørnetænder, men via et doneret kirurgisk indgreb fra Fixodent, får sit bid tilbage.

Aslan kommer fra Kevin Richardson Wildlife Sanctuary, som er at finde lidt væk fra Pretoria, Sydafrika, og løven har haft store smerter, siden han fik sine hjørnetænder ødelagt for omkring et år siden. Smerten og frustrationerne over ikke at kunne bide ordenligt sammen, fik Aslan til at blive mere aggressiv, arrig og isolere sig selv fra resten af flokken.

P&G viste da også mod ved at sige ja til denne videokampagne. For det første, er videoen næste 6 minutter lang og fokuserer kun på løven. For det andet, så er det promoverede produkt noget som i de flestes optik nok ikke er super interessant, nemlig et dental protese-klæbemiddel, ved navn Fixodent.

Alligevel formår den lille kortfilm at fortælle en smuk og medfølende historie, som får overbevist modtagerne om, at Fixodent forstår ikke bare den fysiske smerte bag tandproblemer, men også den emotionelle.

Kampagnen hjælper produktet med at opnå et bedre image, da der bliver skabt empati fra seerne vha. brug af løven Aslan. På 4 uger har videoen opnået over 4,5 million visninger.

 • Bureau: Saatchi & Saatchi, Italy
 • Rating: 8.7

4. GS6 Edge Unboxing Parkour Tour af Samsung

https://www.youtube.com/watch?v=ll0iK6fIsI8

Endelig et kamera som bevæger sig med dig. Samsungs nye model S 6 Edge tilpasser sig selv til brugerens omgivelser og fanger ved hjælp af en optisk billedestabilisator livets øjeblikke uden problemer.

I denne nye videokampagne har Samsung valgt et dokumentarisk udtryk, hvor man følger en parkour udøver gennem byen. På samme måde som Nike har Samsung valgt et mix af realisme og høj produktionsstandard, som kulminerer i en 90 sekunder lang og imponerede video.

Videoen starter langsomt, men opbygger momentum, da fortælleren, som er i gang med at forklare mobilens feautures, pludselig hopper ud af vinduet. Herefter begynder en et minuts tempofyldt parkour tur gennem byen. Videoen har kun genereret 17.500 views, men dette kan hænge sammen med, at videoen kun er åben for folk med et direkte YouTube link.

 • Rating: 8.5
 • Bureau: McKinney

5. Adidas – Here’s To The Takers

https://www.youtube.com/watch?v=N2TEZ8UOLMw

Mens Nike valgte en mere traditionel stil denne måned, har konkurrenten Adidas valgt en hurtig og motiverende fortællestil. Leo Messi, Zinedine Zidane, David Beckham, Novak Djokovic og Jessica Ennis-Hill er blot nogle af de atleter, som er brugt i Adidas seneste virale hit.

Med en tempofyldt klipning er ’ Here’s To The Takers’ en energibombe, som appellerer til Adidas aktive og adrenalinsøgende publikum.

Ligegyldigt hvilken sport du dyrker, så opfordrer Adidas atleter til at tage, hvad de vil have og ikke bare vente på bedre tider. Med 23 millioner views er dette et godt eksempel på et brand som har forstået at trænge igennem med sin kommunikation online.

 • Rating: 8.4
 • Bureau: N/A

Kriterier for scoren

Be On baserer karakterne ud fra et internt udarbejdet scorecard, hvor videoerne foruden antallet af views, social shares og generel mediebuzz, bedømmes ud fra seks overordnede kriterier, der har betydning for kampagnens online succes. Vurderingen foregår på en skala fra 1-10, hvor 1 er bundkarakter. 

 • Øjeblikkelig tiltrækningskraft. Skaber de første 10-15 sekunder nysgerrighed? “Pay-off” skal ske øjeblikkeligt og kommunikeres tydeligt. Ingen har lyst til at spilde tid!
 • Publikums fastholdelse. Besidder videoen dét ekstra der skal til for at fastholde og imponere et online publikum i dag. En kendis, et velvalgt soundtrack, eksklusive optagelser, sex appeal eller blot en fangende titel.
 • Storytelling.  Videoen skal være interessant og bidrage med noget unikt eller noget bedre indenfor dens genre. Storytelling relaterer sig endvidere til flowet i handlingen samt det kreative koncept bag.
 • Share ability. Videoen skal udføres i et format og en tone, som brugerne ønsker at dele på deres blog eller med deres sociale netværk. Mennesker er historiefortællere fra naturens side – de vil dele og skabe samtaler, hvis du giver dem en grund.
 • Produktion. Videoens kvalitet, layout samt ægthed har betydning for oplevelsen samt brugernes lyst til at dele. Er videoen behagelig at se, vækker den en følelsesladet respons og er der i det hele taget sammenhæng mellem layout og handling?  
 • Samlet kampagne. Kampagnens dybde har betydning for den overordnede brugerinvolvering og organiske trafik. Har vi flere indholdstyper og mange kanaler i spil?