Af Peter Engholm 25@mail.dk

Hvad der begyndte som praktik for én på Crispin Porter + Bogusky i Boulder, Colorado, bliver nu til fastansættelse for to på bureauet i Toronto. Parret flyver – og flytter – på mandag.

Om tre måneder er der Cannes Festival – også for de unge løver. Og at vinde det hjemlige Young Creative Circle Award og efterfølgende dyste i Cannes er et ideellt udstillingsvindue – det ses, med inspirerende tydelighed, af de senere års danske ungdoms-vindere: Peter Ammentorp og Nicolai Villads er nu kreative ledere af AKQA i Paris, Andreas Hoff og Lukas Lund er nu fastansatte på Ogilvy New York – og nu følger yderligere to unge danskere i deres fodspor.

For et halvt år siden beskrev Bureaubiz en hektisk periode for Kaspar Monberg: Gulltaggen i Norge for Bedste Nordiske Elevarbejde, bachelor i Kreativ Kommunikation ved DMJX samt sølv i Young Lion Cyper i Cannes.

Den intense periode er siden fortsat: Cannes-løven udløste en henvendelse fra et af klodens hotteste bureauer, Crispin Porter + Bogusky, om ikke han ville søge et internship hos dem i efteråret.

2 optagelsesprøver og 5 ugers visum-bureaukrati senere kom Kaspar Monberg i små tre måneders praktik på bureauets hovedkontor i Boulder, Colorado.

Herefter skulle det afgøres, om det var en jobmulighed på bureauet, eller om han skulle vende snuden hjem.

Det blev imidlertid en mellemting:

“Efter mit internship havde jeg samtaler med dem på bureauet, og de ville gerne beholde mig. Men visumkvoten i USA var brugt op, så jeg kunne ikke blive. Derfor tog jeg hjem og arbejdede freelance i godt et par måneder hos Suzumuchi. Imens tog en anden plan form: De ville gerne have mig og min internship-makker til Crispin Porter + Bogusky i Toronto, Canada,” siger Kaspar Monberg.

Tilbuddet blev diskuteret med kæresten, Katrine Johansen. Hun havde taget en uddannelse i økonomisk markedsføring fra CBS og arbejdede i marketingafdelingen i en televirksomhed, men ville gerne på bureau.

“Og Crispin Porter gør virkelig noget for at få fat i folk – og få dem til at føle sig velkomne. For Katrine sendte dem sit cv, og hun har nu fået job i deres Content department, der leverer briefs og analyser. Og jeg er fastansat som Art Director,” siger Kaspar Monberg.

Det bliver således en par-løsning, og de tager afsted på mandag. De har meldt sig ud af folkeregistret, lejet lejligheden ud på ubestemt tid og bostætter sig nu i den canadiske storby.

“Crispin Porters hovedkontor i Colorado har 600 medarbejdere, men selve Boulder er ikke nogen speciel by. Bureauets kontor i Toronto er relativt nyt – fra juli 2010 – og jeg har kun hørt godt om byen, som er Canadas største med over 5,5 mio. indbyggere. Og nu bosætter vi os vi-ved-ikke-hvor-længe,” siger Kaspar Monberg.

CP+B i Toronto har omkring 100 medarbejdere, og Kaspar Monberg og hans makker – i øvrigt fra Canada – skal bl.a. arbejde med Vitamin Water.

Kommentarer

  1. Tillykke Kaspar! Det er fantastisk godt gået og fedt at I griber chancen.
    Held og lykke i jeres nye land.

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club