Dansk kreativ topchef i Chicago: Kreativitet kan løse problemer og det har verden brug for

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Inger Tanderup er en af de højest placerede danske kreative i udlandet. Hør hende her i podcasten tale om, hvordan det var at rejse ud – og især, hvordan det var at komme tilbage til den danske reklamebranche igen.

Inger Tanderup (og ja, det er håndboldspilleren, Anne Dortes søster) er en af de højest placerede kvindelige kreative. Hun har arbejdet i en lang årrække hos Ogilvy & Mather i Chicago, de seneste knap fem år som global group creative director samme sted.

Hun taler i denne podcast om, at kvinder ikke har været så gode til at hjælpe hinanden op i reklamebranchen. Og så er hun lidt bekymret for, at så mange konsulentvirksomheder kommer ind over kommunikation.

”Det er trist for selvom strategi er vigtigt, så ligner dem i konsulentbranchen kundens medarbejdere for de kommer fra den samme uddannelse.

Vi kan noget inden for kreativitet, som ikke må blive glemt, for kreativitet kan løse problemer og det har verden brug for.

Hun har i øvrigt tidligere sagt til Bureaubiz:

“Hos Ogilvy hyrer vi altid folk efter David Ogilvys mindset: “If you always hire people who are bigger than you are, we shall become a company of giants”. Og det giver dig altså et spark i røven at arbejde med så mange talentfulde mennesker.”

Hør podcasten, hvor hun også giver et godt råd til de unge, der vil ind i branchen.