Det danske produktionsselskab, Drama Deluxe, der blev stiftet for tre år siden af Adam Neutzsky-Wulff og Michael Aoun, giver i dag i Børsen udtryk for, at de andre producentselskaber er alt for dyre.
Det giver plads til deres eget selskab, der arbejder med meget stramme optageperioder og et stramt set-up, hvor kunden ikke betaler for store produktionshold og, at de derfor kan lave reklamefilm fra 100.000 kroner og opefter.
”Det er ikke usædvanligt, at annoncører må slippe op mod 4,5 mio. kroner for at få en film, der er nogenlunde velproduceret. Dels fordi mange reklamefilmsproducenter har for mange faste udgifter i form af antal ansatte og dyre lokaler, og dels fordi mange vælger at hyre alt for dyre instruktører udefra, der ikke nødvendigvis er mere erfarne end deres billigere danske kolleger. Der har vi den modsatte filosofi. Vi kører med et stramt set-up og går mere kreativt til brugen af annoncørernes penge. Det er også hemmeligheden bag, at vi har kunnet lave en hel spillefilm for 4,5 mio. kroner”, bliver Adam Neutzsky-Wulff citeret for.
Christian Bévort, der er med i bestyrelsen for Producentforeningen og direktør i Moland Film, er ikke enig i, at andre selskaber er så dyre, men han erkender, at 100.000 kroner for en reklamefilm er under markedsprisen. Han siger til avisen:
”Jeg byder dem selvfølgelig velkommen, for der er altid brug for at ryste posen i filmbranchen. Men når det er sagt, så er branchen mere lean sat op end nogensinde før, så jeg er ikke sikker på, at de har gjort deres hjemmearbejde godt nok, når de siger, at alle andre er så dyre”.
Og han tilføjer:
”De fleste selskaber består i dag af to producere og et par produktionsfolk. Fænomenet, hvor instruktører har assistenter på hver finger og enorme produktionshold, der sidder og feder den, eksisterer ikke længere”.
Drama Deluxe har kunder som Pandora og B&O og solgte for nylig rettighederne til deres spillefilm ’The Stranger Within’ til Sony Pictures. Den havde premiere i går i USA og har bl.a. William Baldwin og Kim Bodnia på rollelisten (Børsen Mediemarked, p. 4-6).