Dansk skolefilm i finalen om Ridley Scotts Philips-film

Peter Engholm
25@mail.dk

”Honey Moon” fandt nåde i den offentlige afstemning om at blive en del af den prisbelønnede serie af kortfilm fra Philips 21:9. Nu skal Ridley Scott se den og fire andre film og vælge vinderen.

“Vi er sgu’ kommet i Top 5! Og nu skal selveste Sir Ridley Scott udvælge vinderen. Wowsers! Tak til alle, der har stemt,” siger Tine Kej, art director og underviser på Kreativ Kommunikation på Mediehøjskolen.

Kortfilmen “Honey Moon” – som hun og de to studerende, Kasper Dohlmann og Rasmus Høgdall, har lavet i samarbejde med instruktør Torben Bech for “lommeuld og vennetjenester” – dyster om at blive en del af Philips’ prisbelønnede serie af kortfilm for 21:9-fjernsynet.

Ridley Scott Associates har – sammen med DDB London ­- skabt de øvrige film i serien, hvoraf The Gift i sommer vandt Grand Prix i Cannes, i Film Craft-kategorien.

Over 300 film har deltaget i konkurrencen, og 10 film blev valgt ud til at blive bedømt af publikum. De fem mest populære gik videre, og Honey Moon er blandt dem.

“At blive nomineret til en reklamepris er en stor ære. Denne finaleplads har tilmed den dimension, at en person uden for branchen – en verdenskendt instruktør – skal se ens film. Det gør oplevelsen helt vild. Jeg har arbejdet i London, og jeg har arbejdet med Ridley Scott Associates – men jeg har aldrig set skyggen af Ridley Scott selv. Det bliver fantastisk,” siger Tine Kej.

Konkurrencen, der nu går ind i sin afsluttende fase, har også en People’s Choice Prize. Man kan frem til og med den 19. september stemme på filmene her.