Dansker fratræder international marketing-post

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Betfairs internationale marketingchef er ikke længere dansk. Broerne mellem hovedkontoret og de store markeder er bygget, og det er medvirkende årsag til et farvel – uden klagesang.

”Min rolle er – uden for UK – at være bindeled mellem hovedkontoret og de regionale kontorer.”

Sådan beskrev Peter Weinreich for nylig sin rolle som Head of International Marketing i betting-koncernen Betfair.

Men hvad nu, hvis arbejdet lykkes så godt, at kontorerne bliver bedre til at tale sammen? Ja, så er man med til at erodere sit eget job. Og det er en medvirkende årsag til, at Peter Weinreich nu har fratrådt sin stilling.

”Min rolle blev beskrevet som en intern konsulent. Jeg skulle bygge broer mellem de forskellige afdelinger, og nu begynder folk at gå på dem. Samtidig koncentrerer Betfair sig – som følge af en større strategiændring – om de store markeder, så der er samtidig færre broer at bygge,” siger Peter Weinreich.

Da hans rolle ikke længere rummer tilstrækkelige udfordringer, indgik parterne en aftale om at skilles.

”Det er bestemt ikke det værste tidspunkt at gå hjemme, for jeg skal aflevere mit MBA-speciale i slutningen af oktober. Aftalen giver mig tid til at gøre specialet færdig og samtidig skyde mig ind på, hvad jeg fremover skal lave. Så der er ikke nogen klagesang herfra,” siger Peter Weinreich.

Han ser muligheder i andre spilleselskaber, eller hvad den kommende Executive MBA måtte lægge op til. To ting ligger dog fast:

”Uanset hvad jeg måtte komme frem til, så vil jobbet have et kommercielt sigte og et stort online fokus, for deri ligger både min lyst og mine erfaringer fra dette og tidligere job,” siger Peter Weinreich.

Hans sidste opgave for Betfair blev at gøde jorden op til pitch i Italien, hvor selskabet skulle have nyt reklamebureau. Han var med til at beskrive pitchens indhold og udpege de konkurrererende bureauer, men afgørelsen ligger på andre hænder nu.