Dansker i front for nyt nordisk video-selskab

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Simon Kvist tog til London og en chef-stilling i Be On. Nu har han sagt farvel til begge dele og står i front for et nyt video-koncept til det nordiske marked.

Web-tv rundede sidste år 100 mio. kr. i annonce-omsætning og er ifølge danske medier det hastigst voksende onlline-annoncemedie herhjemme.

Og her præsenterer engelske TheOutplay sig nu på markedet. Virksomheden beskriver sig selv som “et økosystem for video-aktører”. Det er en videoplatform, der samler video-indhold fra en række producenter og distribuerer det videre til udgivere. Og den annonce-omsætning, der skabes i forbindelse med, at indholdet afspilles, deles imellem udgivere, indholds-prodcent, sælgeren og TheOutplay.

Til at løbe konceptet i gang i Norden har TheOutplay hyret en dansker, Simon Kvist, og givet ham titlen Market Director Nordics – omend Nordics til at begynde med er København, men planen er åbne kontor i Stockholm inden for det næste halve år.

”Der er en efterspørgsel på content inden for web-tv. Og TheOutplay både producerer content selv og modtager videoklip fra partnere som Viacom, IDG og Maker Studios. Dette bibliotek får online medier adgang til, inkl. det tekniske set-up i form af afspillere,” siger Simon Kvist.

Han tilføjer:

”Dertil kommer data-management, bl.a. med viden om hvad der optager brugeren, så både content og prerolls kan optimeres.”

At Simon Kvist står regionalt i spidsen for TheOutplay, er ikke helt tilfældigt. Cv’et er i al fald præget af video, idet han været Nordic Publishing Manager og siden Director for GoViral og Be On. Så gik turen til London, hvor han først var ansvarlig for operations og siden var Head of Video Publishing, hvor jobbet var holde styr på udgiverforretningen i Be On og Aol’s 10 europæiske kontorer.

”Jeg har en passion for video-indhold, og da min kone og jeg besluttede os for at flytte tilbage til København, var det også med tanken om at introducere et innovativt video-koncept i det nordiske marked,” siger Simon Kvist.

Han tilføjer:

”Modellen og visionerne i TheOutplay tiltaler mig, og målsætningerne er ambitiøse: At ekspandere i Europa og USA i løbet af to år.”