DBU henter ny kommunikationschef hos PR-bureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Den nye kommunikationschef er dog mest kendt fra en virksomhed med betydelig turbulens i offentligheden. Samtidig udnævner DBU ny sous- og pressechef.

Lige godt et år. Så lang blev Jakob Høyers karriere i PR-bureaubranchen. Efter knap tre år som kommunikationsdirektør hos DSB begyndte han sidste sommer som direktør og partner hos Lead.

Nu stopper han så for at blive ny kommunikationschef hos DBU, hvor han afløser Lars Berendt, der i det tidlige forår blev fyret efter 22 år hos fodbold-organisationen.

Jakob Høyer havde før DSB knap tre år som chefredaktør hos MetroXpress, og netop den brede og stærke erfaring med politik, ledelse og kommunikation har været afgørende i valget mellem hele 76 forskellige ansøgninger, fortæller Claus Bretton-Meyer, der tiltrådte som administrerende direktør i DBU i starten af i år.

”Jeg er meget tilfreds med at kunne tiltrække en så kvalificeret profil som Jakob Høyer til denne nøglestilling i DBU, hvor vi netop har søgt en person med stærk kommunikationsfaglig og ledelsesmæssig baggrund, som også havde erfaring fra det politiske system,” siger Claus Bretton-Meyer og fortsætter:

”Vi står i bund og grund foran en ny kommunikativ rejse, hvor vi skal skabe en ny grundfortælling, der placerer DBU, som en del af noget større, og hvor der skal skabes større overensstemmelse mellem DBU’s virke og omverdenens forventninger til os.”

Jakob Høyer bliver chef for kommunikationsafdelingen og del af den daglige ledelse i DBU, der består af ni medlemmer. Han bliver samtidig en af mange talspersoner.

I forbindelse med ansættelsen af Jakob Høyer som kommunikationschef udpeges Jacob Wadland som sous- og pressechef med ansvar for blandt andet mediehåndtering omkring DBUs landshold. Jacob Wadland har været i DBU siden 1998 og har stor erfaring med mediearbejdet fra UEFA og Champions League og har tillige stået for mediehåndteringen for flere af DBU’s landshold gennem årene.