De bedste videoer fra juli ryster ferie-sløvhed væk

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Hvad lavede folk, mens de holdt ferie? Så videoer med andre folk, der gav den gas. De tre øverste på Top5 fra Be On er alle action-orienterede, mens nr. 4 og 5 er hhv. rørende og nuttet. Se filmene her.

Action kan – i lighed med så mange ting her i livet – vises på en lang række forskellige måder. Det er nr. 1 og 2 fine eksempler på. Samsung topper Be Ons liste over de bedste videoer fra juli måned med sin stemningsfulde beskrivelse af surfmiljøet, mens Nike hylder hurtigheden blandt sportsstjerner med en speedet video.

Nr. 3 er ikke mindre hektisk: GoPro surfer, basejumper og kører motocross, så det næsten er som at være der selv – og det er jo lis’som også meningen med det bette kamera.

Og således lettere forpustet kan man finde ro hos Duracell og Pampers – hhv. det tidligere og nuværende P&G-brand. Duracell fortæller den rørende (og batteridrevne) historie om savnet af en far, der er soldat, mens Pampers er mere kontant – og nuttet på den lidt sære måde – med følgende film-idé: Sådan ser babyers ansigter ud, når de laver i bleen.

https://www.youtube.com/watch?v=k8i3slWAV_M

1.We are Greater than I” by Samsung

 • Rating: 9.2
 • Bureau: 72andSunny

Samsung har etableret sig som en af helt store spillere inden for online-video, på højde med Coca-Cola og Nike. Videoerne er mange, perfekt timet og produceret i høj kvalitet til samtlige kundesegmenter.

Seneste skud på stammen, ”We are Greater than I”, er to fantastiske film – den ene fokuserer på cykling, den anden på en surfkonkurrence, som Samsung sponsorerer.

Det visuelle aspekt er i top, mens fortælleren i den grad sætter seeren i stemning igennem hele videoen. Vinderen af Be On’s top 5 i juli følger op på sidste års succes Every Day is Day One, som vandt en guldløve i Cannes.

Samsung er ved at skabe en større historie, hvor community er et nøgleord, og som kan opbygge et dedikeret og engageret publikum.

https://www.youtube.com/watch?v=bh8r6S2FNP0

2. ”Find Your Fast” by NIke

 • Rating: 8.5
 • Bureau: Must Be Something

Nike hiver igen de helt store sportsfolk frem. ”Find Your Fast” sigter mod at få folk til at løbe deres hidtil hurtigste mil – kombineret, naturligvis, med introduktionen af løbeskoen Air Zoom Elite 8.

Bureauet Must Be Something har haft Neal Brennan bag roret, som bl.a. har lavet Chapelle Show. Videoen forgår i et højt tempo, men man når da at spotte bl.a. hurtigløberen Michael Johnson, hardhitteren Serena Williams og Man U-helten Wayne Rooney.

Videoen tager en uventet drejning, da ’verdens hurtigste reklame’ bliver introduceret – med David Blaine, Kobe Bryan og Hjulben, hhv. tryllekunstner, basketspiller og tegneseriefigur, på rollelisten.

På under en måned har videoen nået næsten 10 mio. visninger på YouTube, og den har – sammen med en gennemført social media-kampagne – både fanget og engageret publikum over hele verden.

3. ”So Small. So Stoked” by GoPro

 • Rating: 8.4

GoPro med de små action-kameraer fokuserer på brugerskabt content i sine videoer. I ”So Small. So Stoked” bliver de mange anvendelser af kameraet demonstreret med fascinerende fart, energi og flere former for underholdning.

Her er fire min. med snart sagt alle former for actionsport, bl.a. surf, motocross og basejump.

First person-optagelserne er fantastiske og fanger de unikke øjeblikke, hvor seeren bliver en del af rejsen, hvilket er med til at vedligeholde seerens opmærksomhed.

GoPro har, sammen med Red Bull, taget ejerskab af højoktan-eventyr, og brandet er blevet synonym for fantastisk content til de nysgerrige, action- og adrenalin-drevne, der gerne udforsker og deler.

I skrivende stund er videoen blevet set over 10 mio. gange på YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=mQaeXWtvprM

4. ”The Teddy Bear” by Duracell

 • Rating: 8.3
 • Bureau: Anomaly

På under to min. formår Duracell at vække vores følelser. Videoen vil, i forbindelse med USA’s uafhængighedsdag, ære soldater og fortæller den sande historie om en far, der blev udstationeret. Han sendte sin datter en bamse med sin optagne stemme; ”I love you, babygirl”.

Datteren hører beskeden igen og igen, også når hun er frustreret over, at han ikke er vendt hjem.

Men han vender nu hjem til sidst, og dette opløftende øjeblik kan man ikke lade være med at blive berørt af.

Anomaly har skabt en overbevisende historie, der fremhæver de vanskeligheder, som mange familier står overfor, når et familiemedlem er i militæret.

På under tre uger har videoen haft over 11 mio. visninger og 7.000 likes på YouTube. Duracell har skabt en kraftfuld og engagerende video, der bringer liv i batterier og beviser, at batterier har et større formål end blot at blive brugt til elektronisk udstyr.

Det er også et fint finish med Hilary Swank, datter af en Air-Force Senior Master Sergent, der i slutningen af videoen opfordrer folk til at donere penge til de amerikanske militære styrker.

5. ”Pooface” by Pampers

 • Rating: 8
 • Bureau: Saatchi & Saatchi

Enkle ideer kan være geniale. Ble-brandet Pampers går til kernen af sine produkters formål i deres hypnotiserende video med den rammende titel, ”Pooface”.

Sammen med Saatchi & Saatchi har de fanget øjeblikket, hvor ti babyer (i slow motion) føler undren og lindringen af at gå på toilettet – til tonerne af Strauss ”Also sprach Zarathustra”.

Resultatet er herligt, hjertevarmende og sjovt – og indeholder den følelsesmæssige påvirkning, som næsten kun skabes af de små, hvadenten det er babyer, killinger eller hvalpe.

Godt at se Pampers tage ejerskab af online videoer. I stedet for at gå samme vej som nogle af de andre virale hits, som den enormt succesfulde ”Evian Roller Babies” (https://youtu.be/XQcVllWpwGs), skaber Pampers sit eget, anderledes univers. Og strategien virker.

Videoen gik online 1. juli, men havde forinden vundet tre løver i Cannes og fået omtale i bl.a. People Magazine og Adweek – og nu over tre mio. visninger på tværs af forskellige online kanaler.


Kriterier for scoren

Be On baserer karakterne ud fra et internt udarbejdet scorecard, hvor videoerne foruden antallet af views, social shares og generel mediebuzz, bedømmes ud fra seks overordnede kriterier, der har betydning for kampagnens online succes. Vurderingen foregår på en skala fra 1-10, hvor 1 er bundkarakter.


 • Øjeblikkelig tiltrækningskraft. Skaber de første 10-15 sekunder nysgerrighed? “Pay-off” skal ske øjeblikkeligt og kommunikeres tydeligt. Ingen har lyst til at spilde tid!

 • Publikums fastholdelse. Besidder videoen dét ekstra der skal til for at fastholde og imponere et online publikum i dag. En kendis, et velvalgt soundtrack, eksklusive optagelser, sex appeal eller blot en fangende titel.

 • Storytelling. Videoen skal være interessant og bidrage med noget unikt eller noget bedre indenfor dens genre. Storytelling relaterer sig endvidere til flowet i handlingen samt det kreative koncept bag.

 • Shareability. Videoen skal udføres i et format og en tone, som brugerne ønsker at dele på deres blog eller med deres sociale netværk. Mennesker er historiefortællere fra naturens side – de vil dele og skabe samtaler, hvis du giver dem en grund.

 • Produktion. Videoens kvalitet, layout samt ægthed har betydning for oplevelsen samt brugernes lyst til at dele. Er videoen behagelig at se, vækker den en følelsesladet respons og er der i det hele taget sammenhæng mellem layout og handling?

 • Samlet kampagne. Kampagnens dybde har betydning for den overordnede brugerinvolvering og organiske trafik. Har vi flere indholdstyper og mange kanaler i spil?