Deducta-direktør engagerer sig i nyt firma

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Steen Enegaard er blevet lanceret som en del af holdet og partner i det nye firma – men det er en fritidsbeskæftigelse. Det er det også for stifteren af selskabet.

Opdateret: I hverdagen er Steen Enegaard CEO for Deducta. Herudover er han også involveret i bestyrelsesarbejde i både Huset Markedsføring, den nye digitale bureauforening, Adda, og i e-Handelsprisen.

Og nu har han fået en fritidsbeskæftigelse mere. Steen Enegaard har nemlig involveret sig i et nystartet firma – Monibuds.com – der tilbyder hjælp til at udvikle salget i web-shops.

Umiddelbart ligner det en ganske betydelig involvering. Ved åbningen i sidste uge hos Huset Markedsføring blev Steen Enegaard præsenteret som en af partnerne bag firmaet (læs om projektet her), og – i hvert fald indtil mandag – stod han på hjemmesiden opført som en del af et team på fire bag firmaet.

Fanebladet på hjemmesiden med teamet er dog nu fjernet.

Firmaet er ikke kun en fritidsinteresse for Steen Enegaard. Det er stiftet af Avishay Gaziel, der til hverdag er Head of IT GRC- Governance, Risk Compliance i Saxo Bank, og det er han så vidt det oplyses i banken fortsat.

Avishay Gaziel udgør direktionen i Monibuds.

Ud over Steen Enegaard er teamet Jeppe Liisberg, der er freelance programmør, og Matthew Lequick, der er selvstændig digital designer.

Steen Enegaard blev indtil i mandags præsenteret således:

“A biz diesel engine, an endless believer and motivator. Steen manages Deducta, an ultra successful Web Marketing agency based in Copenhagen, and has been handling the Danish eCommerce awards for years. Write Steen if you need to do something online. Sell, that is.”

Det må således gå rigtig godt for Deducta på nuværende tidspunkt, for forhistorien i det “ultra succesfulde bureau” er et regnskab for 2010 med et underskud på 8 mio. kr., og at de fleste af selskaberne i den tidligere Deducta-gruppe er under konkursbehandling.

Tidligere ISS-topchef, Jørgen Lindegaard, reddede bureauet sidste år på målstregen, da hans selskab overtog ejerskabet, og han afviser, at Steen Enegaards involvering i Monibuds indebærer, at Deducta er involveret i selskabet.

“Jeg har altid direkte opfordret de chefer, jeg har haft ansvaret for, til at søge ekstern bestyrelseserfaring, når det bare kan forenes med det daglige job og giver et positivt bidrag til både den pågældende virksomhed og personen selv. Jeg opfordrer også de pågældende til at involvere sig i foreningsarbejde,” siger Jørgen Lindegaard og fortsætter:

“Så det er i den ånd, Steen og jeg har diskuteret det nye start-up. Om det på sigt kan medføre, at der etableres en relation til Deducta ved jeg ikke, men det er heller ikke afgørende.”

Det anfægter ham ikke, at der på nuværende tidspunkt ikke er en bestyrelse i selskabet eller, at Steen Enegaard præsenteres mere aktivt.

“Ord er taknemmelige, så dem hæfter jeg mig ikke så meget ved, og at der ikke er anmeldt en bestyrelse hos myndighederne ,interesserer mig ikke. Det er helt nystartet og baseres måske på et skuffeselskab hos en advokat,” siger Jørgen Lindegaard og fortsætter:

“Steen og jeg taler sammen hver uge, og jeg er 100 pct. sikker på, han arbejder 100 pct. for Deducta – og resten i fritiden, som jeg selv har gjort med utallige bestyrelsesposter.”

Det er ikke lykkedes at få en forklaring fra Avishay Gaziel på, hvorfor der er fjernet nogle faneblade fra hjemmesiden – herunder det med beskrivelsen af teamet.

Opdatering: Steen Enegaard har efterfølgende kontaktet Bureaubiz telefonisk, og kritiseret at denne artikels forfatter kun har spurgt Jørgen Lindegaard om involveringen i Monibuds. Steen Enegaard ville gerne have haft lejlighed til at uddybe sin rolle, og det har Bureaubiz taget til efterretning.