Deleøkonomi vil presse flere brancher i knæ

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Flere og flere brancher vil opleve, at der skyder nye virksomheder frem, der baserer sig på deleøkonomi.

Til trods for eventuel modstand fra myndigheder og etablerede virksomheder, vil mange flere brancher end taxi- og hotelbranchen opleve at blive invaderet af delevirksomheder som Uber og Airbnb. Det skriver Børsen.

”Om fem år vil masser af virksomheder være blevet ’uberiseret’ for der kommer nye teknologier og virksomheder til hver sjette måned. Deleøkonomien er en økonomisk kraft, som er drevet af nye teknologiske mulighder. Men det vigtigste er, at forbrugerne efterspørger produkterne,” siger Shomit Ghose til avisen. Han er partner i Onset Ventures, der forvalter mere end fem mia. kroner om året til investeringer i opstartsvirksomheder.

Han mener, at mange af de klassiske virksomheder af i dag vil blive ”kastet omkuld”.

En af de brancher, der allerede har mærket det, er bankerne, der bliver presset af bl.a. crowdfunding og onlinelåneplatforme.

Også genbrugsbranchen vil blive genstand for forbrugernes trang til at bytte med hinanden, mener Claus Skytte, der har skrevet bogen ’Skal vi dele?’.

”Vi kommer til at se, at genbrugsbranchen som Den Blå Avis, bliver nytænkt med virksomheder som Resecond, hvor man kan bytte alt med hinanden gennem en app på en meget mere lokal og involverende måde”, siger han til avisen.

Børsen, p. 22.