Den ville jeg ønske, jeg havde lavet: Elsparefonden

Peter Engholm
25@mail.dk

Mette Lehmann, Bocca: Det er bare en håndanimeret, sort streg. Det brager ikke igennem, men er blot en fin perle fra Thomas Troelsen, Remee, en flok børn og Advance.

Bureaubiz fortsætter serien “Dén ville jeg ønske, jeg havde lavet”, hvor kreative sætter fingeren på et stykke overbevisende kommunikation, der kun har én større ulempe: At det ikke er lavet af dem selv – eller af nogen på deres bureau.

Art director Mette Lehmann, Bocca (lidt endnu, indtil hun senere på efteråret går freelance), hiver fat i en en af de mere funky opfordringer til at spare strøm.

“Set ud fra et AD-forfængeligt synspunkt kunne jeg have valgt noget mere sikkert og forkromet rent eksekveringsmæssigt, , men jeg ville bare ønske, at jeg havde lavet Elsparefondens spot om at spare strøm – til melodien “Langt ude i skoven”. Super-enkel sag: Det er bare en håndanimeret, stort streg og et børnekor. Men det er Remee og Thomas Troelsen, der står bag – og det sætter sig fast,” siger Mette Lehmann.

Musikken er reelt blot et rytmespor, animationen er bare en “lille bitte tegnefilm” – men perspektivet er globalt: Vi bruger strøm, der var kloden op som i et drivhus, og så må vi køles med aircondition …

“… der bruger end-nu me-re strøm”, reciterer Mette Lehmann fra spottet.

“Historien er grotesk, men serveret på en back-to-basics måde. Det brager ikke igennem, den kommer næppe til at rive priser ned fra hylden – men det er en lille fin perle, som man bliver fanget af, og som bare virker. Jeg går rundt og slukker lamper om aftenen”, siger Mette Lehmann.

Hun fremhæver desuden sitet, www.elsparefonden.dk, som tilbyder bag-om-filmen, bag-om-musikken og virkeligheden-bag-sangteksten.