Bureaubiz fortsætter serien “Dén ville jeg ønske, jeg havde lavet”, hvor kreative sætter fingeren på et stykke overbevisende kommunikation, der kun har én større ulempe: At det ikke er lavet af dem selv – eller af nogen på deres bureau.
Der har ikke været nogen begrænsninger, andet end at arbejdet helst skulle være dansk.
Paul Clements, kreativ direktør i TBWA og jurymedlem i Cannes i Cyberkategorien, går ikke uden for disse rammer – men udfordrer dem – når han fremhæver et stykke kreativt arbejde fra rigsfællesskabet, nærmere bestemt Grønland.
“Rasmus Lerdorf står bag PHP, Hypertext Preprocessor. Det er et udviklingssprog – og en måde at forbinde webbrowseren og databasen. Det er PHP, du reelt bruger, når du klikker på en knap på en hjemmeside, og de relevante informationer kommer frem”, siger Paul Clements.
Er det kreativitet?
“Alt er kreativt. Og at udvikle et sprog, som hele verden kan tale – og som er gratis – det er da dybt kreativt. Jeg mener, at programmører er nogle af de mest kreative. Tag en computer – den kan tændes og slukkes, det er alt. Men alt det, der ligger ind i mellem, er udviklet af personer med stor kreativ forståelse”, siger Paul Clements.
Men hvorfor ville du ønske, du havde lavet det?
“Fordi det er populært. Og godt opdateret. Over halvdelen af verdens sites bruger PHP. Og det ville da være en fantastisk indgang til en potentiel kunde at kunne fortælle, at dét har vi lavet. Samtidig har PHP givet Microsoft baghjul, og det er en bedrift. Det er altid godt at kunne drille Microsoft”, siger Paul Clements.
Det er gratis – nærmest velgørenhed …
“Ja, PHP er open source. Det ville jeg ikke pille ved, men hvis jeg havde lavet det, så ville jeg have søgt at få en forretning ud af det,” erkender Paul Clements.