Design-guld til Sunrise for fødevaremærke

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Dagrofa er i gang med en betydelig transformation, og lancerede i november et nyt private label. Nu har designet vundet internationalt guld.

Dagligvarekoncernen Dagrofa indledte ugen med at berette om et underskud på 318 mio. kr. i 2014 mod 272 mio. kr. i underskud året før.

Koncernchef Per Thau fortalte i den forbindelse, at det koster at lukke Superbest og Eurospar og åbne den nye kæde Meny – samt at lave alle Kiwi-butikkerne om.

Et af tiltagene, der skal løfte koncernen yderligere, er den nye private label-serie Gestus – og her er der noget at glæde sig over.  

I verdens største awardshow for emballagedesign, The Vertex Awards, har Sunrise og Dagrofa netop modtaget guld for designet af Gestus.

Designet er skabt af Sunrise, der også har hjulpet med strategi, markedsføring, bruger- og kundeinvolvering og social media.

De 16 designeksperter, der udgør juryen til The Vertex Awards – verdens største prisuddeling for design og re-design af emballage, fordelte forleden guld-, sølv- og bronze-statuetter. Der var indsendt flere end 250 designs fra 21 lande og 55 leverandører.

Gestus vandt guld i kategorien ’New Brand’ foran leverandører fra 20 andre lande, bl.a. USA, England, Kina og Italien, og juryen forholder sig ikke blot til designet, men også til kreativitet, marketability og innovation.

Ambitionen med Gestus er at udbrede ’passionen for den gode hverdagsmad’, og serien, der bliver skabt i samarbejde med danskerne, blev introduceret i november 2014 i alle Dagrofas egne butikker.

“Fra start har alle involverede parter haft ambitioner om at udvikle noget, der ville sætte nye standarder for måden at tænke private label-design og emballage på. Det er tilfredsstillende, når traditionelle rammer brydes, og det er svært at være andet end stolt, når varerne så flytter sig i kæderne, og både købmænd og forbrugere er tilfredse. Og så at blive belønnet med en guldmedalje oven i hatten”, siger Simon Hertz, partner og direktør på Sunrise.

Læs mere om Vertex her.