Design Kan – Portræt af Anders Morgenthaler

Redaktionen

Du kender ham sikkert bedst fra den satiriske tegneserie Wulffmorgenthaler, som han laver sammen med Mikael Wulff. Men Anders’ talent er ikke kun begrænset til tegneserier og film. Faktisk er han aktiv og kreativ, på flere måder end de fleste er klar over. Det kommer selvfølgelig an på hvilken sektion af avisen man læser. 

‘Klimaaktivist, tegner og filminstruktør.’ Anders Morgenthaler er en mand med mange hatte.  Han er uddannet fra Designskolen i Kolding og efterfølgende på Filmskolen i København. Du kender ham sikkert bedst fra den satiriske tegneserie Wulffmorgenthaler, som han laver sammen med Mikael Wulff. Men Anders’ talent er ikke kun begrænset til tegneserier og film. Faktisk er han aktiv og kreativ, på flere måder end de fleste er klar over. Det kommer selvfølgelig an på hvilken sektion af avisen man læser. 

Anders Morgenthaler er ikke solist — han påskønner samarbejdet med kollegaer inden for alle brancher, også de mere kommercielle. Her er han heller ikke bleg for at indtage rollen som frontfigur, og bruge sin person til at nå igennem med et produkt eller et budskab. 

For tiden afholder han jævnligt foredrag om klima og bæredygtighed, hvilket er hans store mærkesag. Han er ligeledes med i et initiativ om at udvikle et nyt pantsystem til take away-emballage. Hør alle detaljerne i dette portræt-afsnit af Design Kan hvor Kristina May dykker ned i Anders Morgenthalers liv og virke.

 

Design Kan… er et branding-, og designpodcast, kreeret af det grafiske designbureau AM. Dets vært, Kristina May, er CEO, brandspecialist og partner i det københavnske bureau og vil, sammen med interessante gæster, undersøge alt fra flyvske ideer og konkrete koncepter der muligt kan kaste lys over spørgsmålet – hvad er det design egentlig kan?