Designbureau slår rekorden som Danmarks mest produktive

Peter Engholm,
journalist

Kühl & Han vandt Grand Prix i Cannes sidste år, og det er ikke en enlig svale. Design- og animationsbureauet fører med sit seneste regnskab et stærkt bevis for, at der virkelig bliver knoklet.

Et lille dansk bureau trådte ind på den store internationale scene, da Kühl & Han i 2021 var med til at vinde Grand Prix ved Cannes Lions. Det skete med H&M-projektet Loop, der var styret ud fra AKQA Stockholm. Et par uger forinden havde The One Show i New York vist vejen og uddelt guld, sølv og bronze til det danske design- og animationsstudio.

Kühl & Han var i 2020/21 det 10. mest prisvindende danske bureau i Bureaubiz’ oversigt, men er ikke med på 2021/22-listen.

Det er ikke ensbetydende med, at duoen er holdt op med at levere solidt og iøjnefaldende håndværk. Tværtimod, for bureauet topper i samme BureauTrends-rapport en anden – og reelt mere vægtig – oversigt: Bedste performance-score (for bureauer op til 20 mio. kr. i bruttoavance).

Performance-scoren sammenligner tre års udvikling i bruttoavance og overskudsgrad, og her kan ingen hjemlige bureauer – i førnævnte størrelsesorden – følge med Kühl & Han.

Og bureauet smider yderligere et trumfkort: Det flotte resultat blev nemlig opnået med det forrige regnskab. Nu følger så 2021/22-regnskabet, og det er om muligt endnu mere imponerende. Se nøgletallene i bunden.

Kühl & Han ligger således allerede nu godt til at toppe næste års performance-score for sin klasse. Med det aktuelle regnskab slår Morten Kühl og Matias Hansen også en rekord for de næsten 400 bureauer, der er med i Bureaubiz’ nøgletalsanalyse:

Bruttoavance pr. medarbejder – Kuhl & Han har en bruttoavance på 18,17 mio. kr. og fordelt på 3 medarbejdere rundes således 6 mio. kr. i bruttoavance pr. medarbejder. Det gør Kühl & Han til Danmarks mest produktive bureau.

Når man har så åbenlyst travlt med at løse opgaverne for kunderne – der bl.a. tæller Google, Asics, B&O og Ikea – så er der ikke meget tid til overs. Faktisk er bureauet lagt ned den næste tid på en del projekter, så partnerne må desværre melde fra denne gang med en kommentar til regnskabet.

Nøgletal for Kühl & Han

  • Bruttoavance 18,170 mio. kr. +72,6 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 6,057 mio. kr.  +72,6 pct.
  • Lønandel 10,2 (16,4)
  • Resultat før skat +12,646 mio. kr. +93,0 pct.

Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz