Stat, regioner og kommuner er tilsammen en af de største annoncører, men de køber medieindrykninger ind hver for sig samt fra kampagne til kampagne, hvilket betyder, at de snyder sig selv for kæmpe besparelsesmuligheder – helt op til 50 procent vurderer Martin Rasmussen, adm.dir. i Mindshare.
Martin Rasmussen kalder ligefrem det offentlige for ‘lallende amatører’ og han står ikke alene med sin kritik.
Også Mads Bredahl, adm.dir. i mediebureauet Carat, mener at der ville være store gevinster at hente for det offentlige ved at samle indkøbene. Dog ikke på det kommunale plan, det mener han vil blive for komplekst.
OMD’s adm.dir. Thomas Bertelsen mener også, at offentligt indkøb bør samles. Men han foreslår, at det bliver i tre grupper: Det kommunale, det regionale og det statslige, fordi de hver især er relativt ens størrelser.
Ifølge Martin Rasmussen er der tre mediebureauer, der vil kunne klare opgaven med at tage sig af hele det offentliges indkøb: Group M (som Mindshare er en del af), OMG og Aegis (Børsen, p. 34-35).
Finansvirksomheder bruger sponsorater til at blive folkelige
Danske Bank og Totalkredit, der sponserer henholdsvis fodbold- og håndboldlandsholdet har som formål med deres sponsorat at blive mere folkelige.
“Folkeligheden kendetegner vores brand. Og det kendetegner også håndbolden”, siger Totalkredits marketingdirektør Ole Lund.
Han fortæller endvidere til Børsen, at Totalkredit med sponsoratet gerne vil låne lidt af den nationale stolthed, begejstring og kampånd, der er omkring håndboldlandsholdet.
Også Danske Banks sponsorchef Jeppe Madsbad Lauritzen taler om de følelser, der forbindes med et sportssponsorat:
“Der er noget sund erkendelse i at sige, at der helt sikker er mange danskere, for hvem fodbold ligger noget tættere på hjertet, end bankdrift gør”.
Jeppe Madsbad erkender dog, at bankens image nok ikke ændres overnight som følge af sponsoratet (Børsen, p. 38-39).
Erhvervsudlejning på nye medier
Det er ikke længere nok med en annonce i Børsens eller Berlingskes ejendomstillæg, når man skal leje erhvervsejendomme ud.
Også de store ejendomsselskaber har nu taget de nye medier i brug for at få fyldt de mange tomme kontorlokaler.
Datea bruger f.eks. sponserede links på Google og branding af enkelte konceptejendomme, mens ATP Ejendomme har kampagnesites på enkelte ejendomme, hvor man kan se billeder, plantegninger og animationer.
Også mobiltelefonen er taget i brug. De opsatte skilte på ejendomme, der annoncerer med ledige lokaler, er udstyret med qr-koder.
Konferencer i de tomme lokaler, hvor man kan opleve hvordan det er at have kontor lige dér, er ligeledes noget Datea har eksperimenteret med.
“Markedsføring er kun starten – det handler om at opnå retten til dialog. Det hårde arbejde kommer efterfølgende, hvor hele successen med udlejningen afhænger af, at den dygtige erhvervsmægler med empati for lejers forhold kan skræddersy det rette lejemål til det ønskede formål”, siger Flemming B. Engelhardt, der er adm.dir. i Datea (Berlingske Business Ejendomme, p. 4-5).