Digitale bureauer flytter sammen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

KathArt Interactive havde brug for nye lokaler. Dem fandt de hos et andet digitalt bureau, der har en klar ide med bofællesskabet – som iøvrigt også rummer et pr-bureau.

For KathArt Interactive var problemstillingen ganske banal.

“Bygningen, hvor vi holdt til, er blevet solgt og skal bruges til noget andet. Derfor skulle vi finde nogle nye lokaler. Og det ville passe flere af vores medarbejdere godt, hvis vi kom tættere på Nørrebro,” siger direktør Franz Berliner.

Løsningen blev dog ikke helt almindelig. Thomas Pries fra Konstellation reagerede på en Facebook-post, og nu er KathArt Interactive så flyttet ind på Søtorvet lige over for Nørrebro – i et bofællesskab, hvor man deler mødelokaler og frokostordning.

“Vi diskuterede, om det var en god ide at flytte sammen med et andet digitalt bureau, men vi vurderede, at der ikke var nogen konflikter i det – og at det i hvert fald ikke ville være en ulempe. Der ligger ikke en plan for samarbejde eller synergi – skal der udvikle sig noget af bofællesskabet, så skal det komme af sig selv,” siger Franz Berliner.

Hos Konstellation ser man dog en klar ide med at få KathArt ind i fællesskabet.

“Vi har dimensioneret vores lokaler efter at kunne huse free-lancere og andre firmaer. Det er et strategisk valg, og det skal være nogen, som vi kan se en ide i at bo sammen med. Vi ser ikke KathArt som en konkurrent, og vi har en klar forventning om, at vi kommer til at lægge opgaver hos dem. Vi mangler arme og de tilfører os noget, som vi har brug for,” siger Thomas Pries.

Ud over free-lancere tæller fællesskabet også pr-bureauet Hansen Agenda, og samtidig opruster Konstellation selv. Bl.a. har man på det seneste ansat tre i skikkelse af Trine Keller Andreasen som kontaktdirektør, Stine Klie-Holde som digital producer og Christian Werther som Frontend udvikler.

“Så nu er vi ved at være fyldt op,” siger Thomas Pries.