Digitale bureauer stifter ny forening

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Foreningen skal fremme opmærksomheden omkring Drupal-miljøet og de muligheder, det giver.

Til daglig er de benhårde konkurrenter. Alligevel har de fundet nogle fælles interesser, der er så stærke, at de kan danne grundlag for en ny forening.

Det drejer sig om en række digitale bureauer, der alle arbejder med Drupal, og derfor har stiftet en forening med det formål at fremme opmærksomheden omkring dette udviklingsmiljø.

Den stiftende generalforsamling foregik i går, og navnet er blevet Drupal Leverandørforening.

“Det interessante ved Drupal er, at det er et globalt community, hvor man får adgang til et stort antal moduler, som nogen har udviklet et eller andet sted. Så skal man ikke begynde forfra hver gang selv. Der er nu over 22.000 moduler,” siger adm. dir. Kresten Wiingaard fra Adapt. Han er desuden formand for foreningen.

Kresten Wiingaard peger på, at bl.a. det offentlige har set mulighederne i systemet, og derfor kan man opleve pitches, hvor der specifikt spørges til udvikling inden for Drupal.

“Vi har en fælles interesse i at fremme synligheden omkring Drupal og vise, at der er en række danske bureauer, som arbejder med Drupal,” siger Kresten Wiingaard og fortsætter:

“Vi vil også gerne skabe bedre betingelser for økosystemet omkring Drupal. Vi oplever, at vi har arbejdspladserne, men vi mangler de nye dygtige medarbejdere. Her vil vi gerne påvirke uddannelsesinstitutionerne i vores retning.”

Ud over Kresten Wiingaard på formandsposten består bestyrelsen af:

  • Mikkel Høgh, CEO, Reveal It (kasserer)
  • Mikkel Noe Westh, Chief Advisor Digital Strategy, Bysted
  • Sune Toft, CEO, Headnet
  • Anders Hal Werner, Udviklingschef & Partner hos Peytz & Co
  • Jesper Malmborg, CEO, ProPeople
  • Christian Toldam, CEO, Bellcom