Digitale medier bedst til at løfte Lego i Asien

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Asien skal være et kernemarked for Lego, men markedsføringsopgaven er enorm i Asien. Bureaumand foreslår at brande Lego gennem små H.C. Andersen-figurer.

Salget af Lego-legetøj i Asien skal udgøre en meget større andel end det gør i dag, hvor det repræsenterer en tiendedel af omsætningen. Målet er at Asien fremover skal fylde en tredjedel i Legos omsætning.

Markedsføringsopgaven bliver dog enorm, erkender Jens-Peter Poulsen, Legos chef i Asien:

”Nogle steder i Asien ses legetøj som et forstyrrende element i børnenes skolegang og så er det svært at få forældrene til at bruge penge på det. Den kultur skal vi ændre.”

Og han fortsætter:

”I andre dele af verden har vi satset på at brande os gennem flotte butikker og tv-reklamer, men det er slet ikke nok i Asien. Her skal vi tænke meget bredere”.

Detaljerne i markedsføringsstrategien er en forretningshemmelighed, siger han til Børsen, men han peger på, at det er oplagt at bruge forskellige digitale platforme.

Cecile Missildine, underdirektør i det internationale kommunikationsbureau Text100, anser Asien for at være verdens sværeste region at markedsføre sig i:

”Der er enorm forskel på landene. I Sydkorea elsker de video, så dér er viral markedsføring via Youtube stort, i Japan dominerer smartphones og i Kina er det internettet, men her er Facebook lukket. Det er en jungle”.

Lego har dog den fordel, mener Anthony Aconis, direktør i reklamebureauet Fireball, at klodserne virker overalt i verden og at Lego kan fortælle en spændende historie:

”I asiaternes øjne er det en super spændende historie, at Lego er fra Danmark, som i Asien nærmest er synonym med H.C. Andersen”.

Derfor tænker Anthony Aconis, at Lego med fordel kan producere en serie med figurer fra H.C. Andersens eventyr for at vinde asiaternes hjerter (Børsen Mediemarked, p. 4-6).