Digitalt bureau har fået en mentor

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Københavnsk bureau er med i ordning fra Dansk Industri, hvor man kan få tildelt en mentor for at overvinde eventuelle produktivitetsproblemer.

Det københavnske digitalbureau, Signifly, er i vækst. Men bureauet har udfordringer med produktiviteten og derfor har de via Dansk Industri fået en mentor.

Det skriver Berlingske.

Signifly har ni medarbejdere og de fire år, som bureauet har eksisteret, har væksten og antallet af kunder – som f.eks. TDC og 3×34 – været stigende.

Både omsætning og overskud er stigende, men bureaudirektør Michael Valentin, 23, vil gerne have øget produktiviteten.

Det skal mentoren hjælpe dem med. Mentor er Ole Kring, der er direktør og medejer af Scandinavian Micro Biodevices, der producerer diagnostikværktøjer til dyrlæger.

Ifølge Ole Kring kan Signifly bliver sårbar, hvis ikke omsætning og overskud vokser i samme takt og derfor mener han, at Signiflys overskudsgrad skal forøges. Det kan gøres ved at bruge tiden bedre.

Derfor blev Ole Kring og Michael Valentin enige om at kigge på, hvilke opgaver medarbejderne bruger deres tid på. Formålet er at de bruger tid på det, der giver værdi for kunderne.

Derfor vil Signifly indføre et styringsredskab, så man kan følge med i om de opstillede mål nås og at man ikke bruger mere tid på et projekt, end man havde forventet.

Dansk Industri, som har iværksat tiltaget, har desuden udgivet en række anbefalinger til, hvad virksomheder kan gøre for at overvinde produktivitetsproblemer.

Disse anbefalinger er følgende:

  1. Bedre strategiarbejde. Virksomhederne skal fastsætte og følge op på konkrete strategimål.
  2. Lønspredningen – dvs. forskellen mellem lønningerne hos de ansatte – skal være større, så det i højere grad lønner sig at gøre en ekstra indsats. Det handler bl.a. om at bruge de muligheder for større lønspredning, som er indeholdt i overenskomsterne. Her er en del virksomheder ’ for flinke’.
  3. En mere kvalificeret, åben og konstruktiv dialog med de offentlige myndigheder, drm, der under den ene eller den anden form fører tilsyn med virksomhederne. 
  4. Virksomhedernes produktionsudstyr skal udnyttes mere effektivt. Det kan man bl.a opnår ved at begynde at måle, i hvor høj grad det bliver udnyttet. Man skal sørge for en høj udnyttelse evt. ved samarbejde med andre virksomheder om at dele udstyret.
  5. Virksomhedernes salgs- og administrative procedurer skal digitaliseres. Samtidig skal flere robotter ind i virksomheden for at sikre rationel og omkostningseffektiv produktion.
  6. Virksomhedernes forsynings- og logistikkæde blandt underleverandører skal gøres mere effektiv og strømlinet – ofte ved brug af færre, men mere kvalificerede leverandører.
  7. Der skal være flere højtuddannede medarbejdere i de mindre og mellemstore virksomheder. Alle undersøgelser viser, at jo flere højtuddannede en virksomhed har, desto bedre præsterer den.