Digitas LBi fik næsten gjort bugt med underskuddet

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bureauet barberede næsten 8 mio. kr. af underskuddet fra 2013. Ikke helt nok til et plus men dog en markant fremgang.

For et år siden måtte Digitas LBi indlevere et regnskab med et underskud på 8,3 mio. kr. Et voldsomt fald fra et overskud på over 7 mio. kr. året før.

Så er det noget sjovere at indlevere regnskabet for 2014. Godt nok er bundlinjen fortsat skrevet med rød – men det er et ganske lille rødt tal. Det er nemlig lykkedes at barbere ca. 8 mio. kr. af underskuddet, så det nu er næsten væk.

Christian Birk tiltrådte som ny adm. dir. i efteråret, og han er da også ganske godt tilfreds med udviklingen. At der ikke er den store vækst i regnskabet snyder nemlig lidt.

“Vi havde en uheldig udvikling i 2013, der rakte lidt ind i 2014. Vi lagde en plan, som vi har eksekveret på, og den har vi fulgt. Så reelt er historien, at vi hen over året har haft en positiv udvikling. Og kigger vi på 2015, så er vi fuldstændig ‘on track’,” siger Christian Birk.

Samtidig er han rigtig glad for bureauets leverance, der bl.a. har udmøntet sig i awards og anerkendelse for bl.a. Volvo.

“Også vores nye kunde, Gardena, har vi lavet nogle spændende projekter for. Vi har et godt hold, vi har spændende kunder, og vi følger den plan vi har lagt, så jeg er faktisk ret godt tilfreds med udviklingen,” siger Christian Birk.

Nøgletal for Digitas LBi

  • Bruttoavance 53,8 mio. kr. +3,5 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 815.152 kr. +20,7 pct.
  • Lønandel 72,1 (86,7)
  • Resultat af primær drift -0,328 mio. kr. +96,1 pct.

    Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz