DR-duo i kampagne for efterlønsvalg

Peter Engholm
25@mail.dk

Hvordan får man sygeplejersker, fysioterapeuter og bioanalytikere til at tage stilling til efterløn eller ej? Ved at hyre et bureau, der sætter et satirehold på banen – og laver en film.

Lyder det som en lose-lose situation? En lavinteresse-afsender med et spørgsmål, der ikke sådan lige kan besvares med et ja eller nej.

Ikke desto mindre ønsker Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse (DSA) at gøre sine medlemmer opmærksomme på, at de nu skal vælge efterlønnen til eller fra.

Til det formål har DSA hyret Dreyer+Kvetny, og til at skabe denne opmærksomhed har bureauet entreret med den prisvindende satire-duo Normalerweize, kendt fra DR2.

De to skuespillere fra satire-showet, Lærke Winther og Anna Neye, spiller i en ny film to sygeplejersker i en følelsesladet dialog om, hvorvidt man skal få sin efterløn udbetalt eller ej. Og herunder om den udbetalte efterløn kan række til etableringen af forfatterhotellet “Litterature Penzione” i Toscana …

Kampagnen er rettet mod de godt 80.000 bioanalytikere, ergoterapeuter, fysioterapeuter, jordemodere, sygeplejersker og radiografer, der er medlem af DSA, og filmen bliver sendt direkte til medlemmerne.

Charlotte Østergaard Aakerlund, afdelingschef i DSA, siger om filmen:

“Som a-kasse er det en udfordring at servere information til vores medlemmer på en måde, der både fanger deres interesse og informerer. Men det lykkes med den lille film, som både skaber opmærksom og introducerer vores medlemmer til den centrale problemstilling i efterlønsvalget.”

Folketinget vedtog for nylig en efterlønsreform. Den medfører, at alle, der indbetaler til efterløn, aktivt skal vælge, om de vil fortsætte med indbetalingen, eller om de efter 2. april vil hæve deres penge skattefrit.