DRRB: Hårde ord om marketingafdelinger siger mere om afsenderen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

DRRBs formand vidste ikke, om hun skulle grine eller græde, da hun læste gårsdagens heftige udfald mod både marketingafdelinger og bureauer fra direktøren for Modern Media Corp.

Bjarne Jørgensen fra Modern Media Corp fik svar på tiltale i kommentarfeltet i går både fra en unanvgiven marketingchef og Poul Mikkelsen fra DDB, der kunne fortælle om hvorfor bureauerne begyndte at oprette produktionsselskaber for 15 år siden.

Og nu karakteriserer DRRBs formand, Mona Juul, hans udfald som et kluntet forsøg på at skaffe sig forretning.

“Det er godt nok med stor forundring at skulle læse, at samtlige danske marketingchefer er ubegavede og samtlige danske bureauer, udover fire med navns nævnelse, er forbrydere. Heldigvis siger den slags udtalelser meget mere om afsenderen og kvaliteten af indholdet,” siger Mona Juul og fortsætter:

“Så jeg vidste faktisk ikke, om jeg skulle grine eller græde, da jeg læste Bjarne Jørgensens kluntede forsøg på at skaffe sig forretning igennem hans udokommenterede udtalelser om processer, kompetencer og priser i den danske reklamebranches filmproduktioner. Og når det krydses med nogle ret heftige udfald mod de kunder, som han tilsyneladende gerne vil skabe en forretningsmæssig relation til, går det jo helt galt.”

Hun har således meget svært ved at genkende det billede, som Bjarne Jørgensen søger at tegne.

“På reklame- og mediebureauerne kender vi vores kunder, og vi oplever, at danske marketingchefer er mere begavede end nogensinde. De stiller meget klare krav til os som samarbejdspartnere om synlig og dokumenteret værdiskabelse – og gennemsigtighed i vores leverancer og priser,” siger Mona Juul og fortsætter:

“Danske bureauer leverer hver dag kvalitet til danske produktionsselskaber – og er med til at sikre skarpe priser. Og selvom prisparameteren er ved at overskygge stort set alle andre parametre i erhvervslivet vil jeg gerne slå et slag for, at vi holder fast i, at ingen dygtige indkøbere af reklamefilm kræver discountpriser på bekostning af den gode kreative idé og den synlige kvalitet.

Bjarne Jørgensen taler om indkøb af filmproduktion, som var det indkøb af printerpapir. Men vores fag er mere komplekst og nuanceret end som så. De fleste danske marketingchefer ved, at bureauernes strateger og kreative skal med ind over eksekveringen for at maksimere kundens investering. De kreative, som har udformet idéen, er nu en gang bedst til at tage den fra start til mål. De kender problemstillingen og kunderne.”

Mona Juul peger desuden på, at Bjarne Jørgensen glemmer den kendsgerning, at de fleste relationer mellem reklamebureauer og deres kunder er forankret i et tæt samarbejde om marketingstrategier, der skal understøtte overordnede forretningsmæssige målsætninger.

“Og denne relation betyder, at bureauerne går højt op i at levere kvalitet – både når de anvender eksterne filmhold og in-house produktionsselskaber. Der bliver leveret value for money. For vi skal huske at vores kunder selvfølgelig ikke er dumme,” siger Mona Juul.

Bjarne Jørgensens udtalelser faldt i forlængelse af en artikel om, at to marketingdirektører mener, at reklamebureauernes sidste bastion – filmmonopolet – står for fald.

“Filmproduktion er naturligvis ikke reklamebureauernes sidste bastion. Den er hverken den sidste eller ved at falde. Hvem er det egentligt der synes det er så interessant at tale reklamebranchen ned? Reklame- og mediebranchen skaber værdi hver dag og er en af landets største vækstgeneratorer – og det lytter jeg mig til, at annoncørerne er vældig tilfredse med,” siger Mona Juul.