DSB skal finde tilbage til rødderne. Som en del af et nyt design bliver nakkepuder, gelændere og døre i Intercity-togene derfor røde.
En farve, der skal trække linjer tilbage til de allerførste tog, fortæller kommunikationsdirektør ved DSB, Lars Kaspersen til DR P4 Trekanten.
“Den røde farve har altid været forbundet med jernbanedrift i Danmark. Hvis man tager på Jernbanemuseét i Odense, så kan man også se, at den røde farve er gennemgående,” siger Lars Kaspersen.
Før var nakkepuderne lyseblå og gelændere og døre i gangen var lysegrønne. Men fra september begyndte DSB at gøre de tre ting røde, og den forandring kommer til at gøre en forskel for opfattelsen af DSB, mener Lars Kaspersen.
“Vi vil gerne fremstå mere og være mere et samlet DSB. Det betyder, at man skal have et genkendeligt indtryk, når man rejser med os. Vi synes, at den røde farve er varm og behagelig,” siger Lars Kaspersen.
Det er DSB selv, der har stået for design-udviklingen – og rød bliver også gennemgående i markedsføringen samt i kommunikation som e-mails og breve.
Og det kan gavne DSBs identitet, at de kigger bagud, fortæller Andreas Thorngreen, der er lektor i medieproduktion og visuelle identiter ved Århus Universitet i Herning.
“Som en del af ens identitet er jo også historien. Somme tider kan det godt gøre identiteten stærkere, at man får en sammenhæng mellem en historie, der har været, og det nye,” siger Andreas Thorngreen til DR P4 Trekanten.
Han tror således, at DSB vil opnå en effekt, hvis man bruger den røde farve konsekvent.
“Det kan samle. Så bruger man den røde farve konsekvent på tværs af alt, hvad man sender ud – både reklamer og emails og alt muligt – så bliver deres brand stærkere,” siger Andreas Thorngreen.
DSB startede i september med at gøre togene mere røde. Alle Intercitytog bliver dekoreret, og det arbejde fortsætter også i 2014.