DSB vil gerne have et bedre image. For at få det, har de besluttet at være ærlige. Så ærlige, at de fremover vil offentliggøre rapporter som tidligere blev holdt hemmelige.
Jacob Høyer, der er kommunikationsdirektør i DSB, siger til Berlingske, at DSB vil gøre en dyd ud af at beskrive, at DSB har en hårdt trængt økonomi og at der er rigtig mange ting, der ikke fungerer med de nye IC4-tog.
Det er også DSBs eneste mulighed at være åbne, mener Henrik Merkelsen, der er ekspert og forsker i krisekommunikation ved CBS:
Det største problem i krisesituationer er, når de forskellige parter har nogle forventninger, der ikke bliver indfriet. Det er fornuftigt, når de går ud og sænker alle forventninger så meget som muligt. Altså komme med historien om, at det står frygteligt galt til. Når de er helt åbne omkring de dårlige sager, skaber de muligheden for, at de kan overraske omverdenen positivt. Det er helt klart i det lys, man skal se de udmeldinger, der netop er kommet ud om blandt andet IC4-togene”.
Winni Johansen, der forsker i krisekommunikation ved Aarhus Universitet, mener ikke det bliver en nem opgave for DSB at ændre på deres image og hun beskriver DSBs situation for en slags ‘Velcro-effekt’:
“Når først man har fået et dårligt omdømme på en række punkter, så er det næsten lige meget hvad man gør, så vil selv de mindste ting klæbe sig fast”.
Ifølge Winni Johansen, er DSBs største aktiv deres medarbejdere:
“Den menneskelige faktor er et af de steder, hvor de kan arbejde, for deres medarbejdergruppe er stærk” (Berlingske Business, p. 10-11).
Seks reklame- og marketingvirksomheder nomineret
30 nominerede personer er udvalgt til Ivækstprisen, som er stiftet af iværksætterportalen Ivaekst.dk sammen med Dana, Google, Mamut, Deloitte og Business Innovation.
Blandt de nominerede, som er delt op i grupper, findes seks virksomheder inden for marketing og reklame.
Under gruppen ‘idealisterne’ hører Anamedia, der er et bureau, som arbejder med optimering af virksomhedernes marketing og salgstal. Bureauet er skabt af Hussein Al-ameri på 22, der blev træt af kedelige studiejob og besluttede at skabe en arbejdsplads for studerende.
I ‘Erobrer’ kategorien finder man Umbraco, som er en open software til brug for content management systemer. Det er udviklet af Niels Hartvig
I ‘Unge håb’ kategorien er tre virksomheder, der har at gøre med marketing:
Inmobile Aps, der står bag online-værktøj til håndtering af mobil markedsføring, som gør det muligt at lave afstemninger, konkurrencer og gå i dialog med kunderne via sms og mms.
NewQReation er et rabatkoncept til smartphones, som kan anvendes i butikker, hvor brugerne kan scanne varers stregkoder og opnå rabat. Virksomheden er stiftet i 2010 af Mads Bjerregard, Jens Nannerup, Mads Sandgaard og Rasmus Meldgaard.
Kekro.com er stiftet af Kenni Krogh og leverer multimedie- og kommunikationsløsninger. Er mest kendt for danskemobiler.dk og 123design.dk
‘Væksteventyrer’ er Zendesk, der står bag en internetbaseret løsning til håndtering af kundehenvendelser. Virksomheden har i dag hovedkontor i Silicon Valley. Den blev stiftet i 2007 af Mikkel Svane, Alexander Aghassipour og Morten Primdahl.
Og under ‘Vovehalse’ finder man Payback Nordic, som står bag Payback Chair, som vi tidligere har nævnt på Bureaubiz. På Payback Chair fungerer stoleryggen som en reklamesøjle, som kan udlejes til virksomheder. Bag virksomheden står Søren Therkildsen (Berlingske Business Innovation, p. 17).