Effectiveness-vinder har fået blod på tanden

Peter Engholm
25@mail.dk

En mindre annoncør tog mod til sig – og endte med at vinde en pris for det. Siden er indsatsen blevet raffineret, og nye film er klar.

Et lille flyselskab fra en mindre gruppe øer – og et lille budget. Ikke desto mindre vandt Umwelt en pris ved Advertising Effectiveness Award i november for udviklingen af Together-konceptet for færøske Atlantic Airways.

De effektive resultater har givet flyselskabet, der forbinder øerne i Nordatlanten med resten af verden, mod på mere, og således skrues der mere op for hanerne i en ny kampagne, som går på nationalt TV i Danmark fra mandag.

“Mindre annoncører har ofte et sporadisk forhold til markedsføring – en tendens til dels at sprede indsatsen, dels at sige ja til ad hoc-tilbud. Derfor er Atlantic Airways i mere end én forstand en god case, fordi de tog mod til sig og gik på tv,” siger Martin Michael Hansen, direktør i Umwelt.

Og effekten ses også i en ændret adfærd hos annoncøren, der har fået blod på tanden. Salgs- og marketingdirektør i Atlantic Airways, Jakup Sverri Kass, siger:

“Vi tog et stort skridt ved at gå på tv. Men det virkede – nok mest fordi vi gik helhjertet ind i det. De fleste andre sælger pakkerejser med små rubrikannoncer i aviserne. Men det giver ikke det store ryk. Det gør det til gengæld, når man viser vores flotte øer på tv. Derfor har vi år fokuseret på, at lave endnu flere flotte helikopterskud af øerne, for at tiltrække turisterne.”

Den første af to film er klar nu, og de understøttes af printannoncer og kampagnesite, www.atlantic.fo/together – filmen kan ses som en slags forpremiere nu, mens sitet kan ses fra på mandag.

“Vi har lavet en kampagne, der ikke bare profilerer Færøerne, men også viser, hvad man kan opleve. Vi fokuserer på seks situationer, og Atlantic har lavet tilsvarende pakketure. Kampagnen viser øerne fra deres bedste side: upoleret og barsk,” siger Martin Michael Hansen.

Hvis man kan optimere begrebet helhjertet, så ser det i givet fald således ud:

“Vi har raffineret indsatsen og øger bl.a. tv-spendingen. Vi går udelukkende på national tv, ikke også regionalt. Print-indsatsen opgraderes fra rubrikannoncer, og generelt øges budgettet, uden at det dog ændrer ved det grundlæggende: At Atlantic Airway ikke er annoncør i SAS-klassen,” siger Martin Michael Hansen.