Ejerskifte i Nordjyllands største reklamebureau

Peter Engholm,
journalist

Clienti – Aalborg-bureauet med kontorer i Aarhus og København – blev stiftet i 2011. Nu siger den ene af de to stiftere farvel til dagligdagen på bureauet.

Nordjyllands største reklamebureau rokerer inden for ejerkredsen, idet Anders Bjørnstrup Bech – medstifter og direktør – skifter til et job uden for bureaubranchen. I den forbindelse sælger han hovedparten af sine aktier i bureauet.

Anders Bjørnstrup

De nuværende partnere Charlotte Liengaard Vigh og Rasmus Risbjerg bliver sammen med medstifter Mette Danmark nye hovedaktionærer.

Clienti blev stiftet i Aalborg i 2011 – samme sommer, som Par No. 1 gik konkurs. Både Anders Bjørnstrup Bech og Mette Danmark havde haft ledende poster i Par No. 1, så etableringen af det nye bureau gik dengang ikke ubemærket hen.

Den turbulente begyndelse hæmmede imidlertid ikke Clienti, der hurtigt fik etableret sig på den nordjyske bureau-scene. I de senere år ikke kun som regionens største reklamebureau, men også det mest prisvindende bureau – målt på fem år med Årets Brøl.

Anders Bjørnstrup Bech siger farvel til dagligdagen på bureauet, men et endegyldigt farvel er der ikke tale om, idet han skifter til rollen som bestyrelsesformand for Clienti. Han siger:

”Det har på ingen måde været en let beslutning at skulle sige farvel til både kompagnoner, medarbejdere og kunder i Clienti. De seneste ni år har jeg levet og åndet for Clienti og været med til at opbygge et kompetent og toneangivende bureau. Men omvendt så jeg i år ind i et 25-års jubilæum i bureaubranchen og blev enig med mig selv om, at det var tid til udfordringer uden for branchen”.

De nye udfordringer offentliggøres ved en senere lejlighed.

Om Anders Bjørnstrup Bechs nye rolle siger Mette Danmark:

”Anders og jeg startede Clienti sammen og har tilbragt hver dag sammen i mange år, så det er selvfølgelig lidt vemodigt, men Anders er jo fortsat en del af bureauet som bestyrelsesformand. Det er jo i virkeligheden bare en ny måde at arbejde sammen på, og jeg er glad for, at vi i fællesskab har fundet den bedste løsning for alle parter,” siger Mette Danmark og tilføjer:

”Charlotte, Rasmus og jeg kommer fremadrettet til at eje 1/3 hver, så det bliver på alle måder en ny begyndelse, som vi alle ser frem til med forventning. Jeg glæder mig meget til fortsat at udvikle Clienti og vores spændende kunder sammen med Charlotte og Rasmus og alle vores dygtige medarbejdere.”

Clienti afslutter sit regnskabsår 30. juni. Så seneste regnskab er dét fra sidste år. Her viste man, at underskuddet var en enlig svale:

Clienti 2018/19
Bruttoavance 28,629 mio. kr. -3 pct.
Bruttoavance pr. medarbejder 734.085 kr. +11,9 pct.
Lønandel 79,9 (86,4)
Resultat før skat +0,18 mio. kr. (-1,489 mio. året før)

Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz

 

Bureaubiz’ årlige bureaurapport er fusioneret med MyResearch’ Trendrapporten og indeholder derfor et Kinderæg af viden i form af nøgletalsanalysen, CMO-analysen og bureaudirektør-analysen. Det nye navn er BureauTrends. 2020-rapporten udkommer i august, og kan bestilles allerede nu. Prisen er kr. 4.950,- ex moms for den trykte rapport og kr. 500,- ex moms/styk, hvis du ønsker flere rapporter tilsendt. Bestil rapporten her.