Eks-BBDO’er skal lede SuperBrugsens nye bureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Nu eksisterer SuperBrugsens nye bureau officielt. Ocean Agency er etableret som selskab, og det løfter sløret for, hvem der skal lede det.

Det er sjældent, at et nyt bureau, der endda kan prale med at have fået tre budgetter at starte på, ikke gerne vil gøre netop det – altså at prale med de nye kunder.

Men sådan har det ikke været med Ocean Agency, der er nyt bureau for SuperBrugsen, Änglamark og et Coop koncern-budget. Tavsheden har været udtalt, og man har ikke engang kunnet finde bureauet som selskab i Erhvervs- og Selskabs-styrelsen.

Det kan man nu – og samtidig kan man så se, hvilke personer, der skal tegne bureauet.

Bureaubiz har tidligere fortalt, at eks-BBDO’eren, Lars Kirk skulle være involveret, og det var ikke forkert. Han står nemlig som direktør i Ocean Agency, der er stiftet d. 20. august og har fået navnet Ocean Agency d. 31. august.

Domænenavnet er købt af Lars Kirk d. 11. juli. Han stoppede hos BBDO med udgangen af juli.

Formand for bestyrelsen er blevet eks Grey-kreative, Anders Baudry, der tilbage i januar blev præsenteret som en del af ledelsen for Grey København sammen med Jimmy Blom. Anders Baudry var rekrutteret internt, mens Jimmy Blom var hentet hos Grey i London.

Ud over ham sidder Lars Kirk og en anden ex Grey København ansat, Lotte Mølbak i bestyrelsen.

SuperBrugsens beslutning om at forlade Grey København kom frem i forbindelse med historien om, at Peter Ferslew havde valgt at forlade bureauet kort efter fusionen mellem Uncle Grey og Grey København. Fire andre havde også valgt at stoppe.

Peter Ferslev er kendt for at have gode relationer til SuperBrugsens marketingchef, Carina Neergaard, og Coop forklarede for et par uger siden, at man kendte de folk, der stod bag og havde tillid til, at de kan løfte opgaven.

Sammenhængen kan ligge i et andet rygte om, at Peter Ferslew arbejder med oprettelsen af et produktions-selskab, som jo kan fungere i et fællesskab med Ocean Agency.

Det fremgår ikke i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, hvem, der ejer Ocean Agency.

Lars Kirk og Anders Baudry har hver stiftet et holding-selskab – henholdsvis d. 19. august og d. 26. august – med indskud af 80.000 kr.

Ocean Agency er stiftet af et firma, Stakemann, der er specialiseret omkring stiftelse og salg af selskaber. Stiftelsesdatoen er d. 20. august i år og indskudskapitalen var 500.000 kr. 11 dage senere skifter selskabet så navn til Ocean Agency og bestyrelse og direktion udskiftes.

Desuden flytter bureauet adresse til Lars Kirks hjemmeadresse på Enighedsvej 5, 1. sal i Charlottenlund.

Det har dog været nævnt, at bureauet rent faktisk holder til i lokaler i Verrmundsgade på Nørrebro, hvor man finder andre bureauer som f.eks. LBi og We Love People. Men det er ikke lykkedes at få kontakt med Lars Kirk.